Ivica Ivušić

 THOMAS SAMSON Afp
NAKON KATAKLIZME

Bilo bi najbolje da istog časa ode iz Osijeka, ali Ivušić će ostati i ići u Katar. Na jednu stvar ipak mora paziti

Osijek trenutno za njega nema niti ponudu, niti naznaku da će ista doći. A traže ‘samo‘ + 4 milijuna.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. srpanj 2022. 13:34

Ivica Ivušić nije se mogao prestati ispričavati navijačima nakon grozote koju su im priredili u utakmici s Kizilžarom i vjerojatno bi za njega bilo najbolje da istog časa napusti Osijek i poleti prema nekoj prestižnoj europskoj destinaciji, međutim od mnogo priča o transeru nije se dogodilo ništa konkretno. Reprezentativni vratar ostat će zasad u Gradskom vrtu. Osijek za njega traži četiri milijuna eura, što za čuvara mreže Vatrenih koji je u najboljim godinama (27) nije pretjerana cifra.

Ivušić i Livaković dvojac su na koji se izbornik Zlatko Dalić oslanjao u Ligi nacija i sigurni su za Svjetsko prvenstvo, ne bude li ozljede ili kakvih drugih proglema. Livaković je u lipnju bio prvi vratar, ali je Ivušić imao izvanrednu izvedbu u St. Denisu s Francuskom u pobjedi 1:0. Tada su se ponovno isticale priče o zanimanju Napolija, koje su krenule još u zimi, i nekih drugih klubova, ali Osijek za njega nema ni ponudu niti ozbiljnu naznaku da će uskoro doći. Dok god traje prijelazni rok ništa nije isključeno jer klubovi ponekad ne budu zadovoljni učinjenim pa traže nova rješenja, međutim Ivušić će, kao i ostatak ekipe, morati već ove nedjelje izaći pred gnjevnu publiku i pokušati otplatiti prvu ratu iskupljenja. Ako su u stanju. Iako je počinjena šteta toliko velika da će dugo plaćati...

image

Ivica Ivušić

TOM DUBRAVEC Cropix

No, u odnosu na suigrače, on se najmanje mora brinuti. Nakon sjajnog završetke prošle sezone u reprezentativnom dresu, kad su komplimenti na njegov račun išli toliko daleko da su ga neki proglašavali najboljim hrvatskim golmanom još od Vladimira Beare, dobro je branio za Osijek i na startu tekuće. Protiv Kizilžara niti je išta kriv, niti je išta mogao spasiti, čak niti onaj suludi autogol u prvoj utakmici, međutim početak sezone ipak nije sasvim na razini zaključka prethodne jer pogodak Lokomotive za 1:1 u Kranjčevićevoj, kad nije izašao s crte te mu je igrač zabio glavom iz peterca, ide mu na dušu.

Opet, nema golmana koji uvijek savršeno reagira, a Ivušić ima status i povjerenje izbornika te za razliku od kolega iz bijelo-plavog dresa ima i razloga i za jednu "crticu" smješka na licu. Nakon ove kataklizme i vjerojatne katarze, dok će oni guliti samo HNL, njega - čeka Katar! Sasvim drugi nogometni svijet. Ali sad mora jako paziti da mu stanje u kojem se nalazi Osijek ne utječe na izvedbe. Ne bi trebalo jer je stabilan momak, a to Dalić traži. I zato ima svoje mjesto u nacionalnoj vrsti na jedinici ili kao pričuva, ovisno što će izbornik reći. U ozbiljnoj je konkurenciji da bude i prvi vratar na Svjetskom prvenstvu.

Što ti je život jednog golman, stopiraš i svladaš svjetske prvake, ni Mbappe niti Benzema ne mogu ti ništa, a onda te tuširaju Ivaniadze i Kone iz Kizilžara. Sve u mjesec i pol dana. Treba nakon toga ostati normalan.

Linker
10. kolovoz 2022 11:23