Ramon Mierez i Mislav Oršić


 

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
DERBI U GRADSKOM VRTU

‘Bit će to ratnička utakmica, a evo i zašto od Osijeka očekujem strašno agresivnu igru‘

Iskusni trener Branko Karačić o današnjem ogledu Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2022. 08:20

Branko Karačić (61) iskusni je hrvatski trener koji je u bogatoj karijeri trenirao i Osječane. Jučer smo razgovarali s poznatim stručnjakom o današnjem velikom derbiju u Gradskom vrtu između Osijeka i Dinama. Karačić je u sezoni 2003./04. u Osijeku pobijedio Dinamo s 3:2.

- Sigurno je jedno. U današnjem derbiju nema favorita. Iako je Dinamo posljednjih godina na gostovanjima u Gradskom vrtu bio dominantan, te je uvijek iskazivao kvalitetne predstave. No, ova utakmica za Osijek donosi jako, jako puno. Osijek s pobjedom može zakomplicirati prvenstvo, te se istaknuti kao zaista ozbiljan kandidat za naslov prvaka - kazao je u uvodu Karačić.

Energetsko trošenje

Što misli, kakve će taktike izabrati njegove kolege Željko Kopić i Nenad Bjelica? Može li biti nekakvih iznenađenja?

- Gledat ćemo tvrdu, ratničku utakmicu. Oba trenera igrat će s tri stopera u zadnjoj liniji. Isto tako mislim da će se i Kopić i Bjelica odlučiti za - čekanje protivnika. Neće biti previše rizika i otvorene igre, nego će se čekati greška protivnika kako bi se onda brzom tranzicijom igra prenijela bliže golu suparnika. Osijek bi trebao biti energetski kvalitetniji.

image

Branko Karačić

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX

Kaže da će Osijek biti moćniji u tom energetskom smislu jer je Dinamo u četvrtak igrao utakmicu Europske lige gdje se dosta istrošio.

- Takve utakmice kakva je bila Dinamova sa Sevillom troše momčad. Modri su do kraja utakmicu držali otvorenom kad se radi u ukupnom rezultatu, dali su sve od sebe, pa bi to energetsko trošenje moglo imati utjecaja danas u Gradskom vrtu. Bjeličina momčad nije imala utakmicu preko tjedna i sigurno će biti svježija, a i cijeli tjedan je mogla pripremati se za sudar s Dinamom.

No, spomenut će još nešto...

- Govorim o potrošnji Dinamovih igrača, ali isto tako utakmica sa Sevillom je pokazala koliko je Dinamov roster jak. Igrači koji su ušli u drugom poluvremenu poput Bulata i Špikića su pokazali puno, djelovali su iznimno kvalitetno, donijeli su Kopićevoj momčadi novu energiju i agresivnost. Tako da Kopić ima resursa u momčadi.

Lovrić može presuditi

Vratili smo se na današnji derbi.

- Očekujem posve ravnopravni derbi. Nitko se neće previše nametnuti, neće sigurno biti kao prijašnjih sezona kad je Dinamo uglavnom u Gradskom vrtu bio gazda. Teško mi je kazati tko će na kraju slaviti, makar bi moglo nekako po svemu biti i neodlučeno u tvrdoj i čvrstoj igri. Zaista su u igri sva tri znaka.

Također, tvrdi da će derbi biti prepun duela...

- Bit će borbe na svakom dijelu terena, prevladavat će dueli. Agresija će biti zaštitni znak jednih i drugih, sve će frcati od energije. Ali ponavljam, ova utakmica može Osijek baš jako gurnuti prema naslovu. Društvo iz Gradskog vrta nikada nije bilo u takvoj poziciji koja ih drži kao jedne od favorita za titulu. Zato od Osijeka očekujem strašno agresivnu igru.

Može li derbi odlučiti pojačanje Osijeka, Kristijan Lovrić?

- Lovrić može riješiti današnji derbi! Svi znamo kakva je njegova kvaliteta. Bjelica je teško s igrom dolazio do previše prilika i pogodaka. Zato su i doveli Lovrića koji može zabijati i odlučivati utakmice. Može pogoditi iz igre, iz slobodnih udaraca, odlično izvodi kornere. E sad, pitanje jest hoće li Dinamo dozvoliti Lovriću da se razmaše - zaključio je Karačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:40