Haris Hajradinović u dresu Osijeka

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
SCENE IZ HORORA

Bivši igrač Osijeka preživio katastrofu u Turskoj: ‘Ne znam kako se hotel nije srušio, sve oko njega je‘

‘Vidjeli smo strašne prizore, sve je bilo srušeno. Kao da je ratno stanje, sravnato sa zemljom‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. veljača 2023. 18:40

Potres jačine 7.8 po Richteru ostavio je razorne posljedice na jugoistoku Turske i na sjeveru Sirije. Izvještaji s terena su strašni, puno je poginulih i ozlijeđenih, kao i onih koji su nestali pod ruševinama.

Jedan od onih koji se zatekao na licu mjesta je i nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović, koji trenutačno nastupa za Kasimpašu iz Istanbula.

Kasimpaša je u nedjelju gostovala kod Hatayspora te je poražena s 1:0 pogotkom kojeg je u 7. minuti nadoknade postigao Christian Atsu, nogometaš koji je nestao pod ruševinama nakon potresa. Letovi nakon utakmice bili su otkazani pa su Hajradinović i suigrači morali prespavati u Antiohiji.

- Jutros oko 4.15 sati počelo se ljuljati. Ma, to je bila katastrofa. No, hvala Bogu, naš hotel nije se srušio. To je neki muzej-hotel, koji ima željeznu konstrukciju. Da smo bili u nekom normalnom hotelu, mislim da bi se srušio, kao što su se srušile sve ostale zgrade oko našeg hotela. Jer, to je bila katastrofa, ne da je ljuljalo, nego... Ne znam kako se nije srušio – izjavio je Haris Hajradinović za Avaz.

Autobusom je njegova momčad otputovala do Adane, odakle je imala let za Istanbul, a bivši igrač Osijeka opisao je strahote koje je vidio u razrušenoj Antohiji.

- Vidjeli smo strašne prizore, sve je bilo srušeno. Kao da je ratno stanje, sravnato sa zemljom. Ulice zatrpane, zgrade srušene... Gotovo je zahvatio cijeli grad, 60 do 70 posto grada je srušeno. U ostalim gradovima, koliko sam vidio, nekoliko zgrada se srušilo. Danas oko 13.20 po lokalnom vremenu, u istom području treslo je kao i jutros. Mislim da je taj srušio i sve preostale zgrade. Ma katastrofa, ne znam što bih rekao.

S njim je u momčadi i Daniel Graovac, nekadašnji član Zrinjskog i Željezničara. Sretni su što su se živi i zdravi vratili u Istanbul, a trenutke užasa još će dugo pamtiti.

- Mislio sam da je gotovo, strahota. Potres me prvo zakucao za krevet, cijela soba se ljuljala. Samo sam čekao trenutak kad će se sve srušiti na mene. Ne znam kako se nije srušilo, sreća – rekao je na kraju Hajradinović.

Linker
06. svibanj 2024 13:09