NK Osijek
PRIPREMNA UTAKMICA

Bivši trener Dinama pobijedio Osijek, Zekićeva momčad promašila previše ‘zicera‘

U 54. minuti Bijelo-plavi su sami sebi zakomplicirali, nisu očistili situaciju pred svojim vratima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. siječanj 2024. 16:17

Osijek - Celje 0:1 (Prucev 54.)

Novigrad, Gradski stadion. Sudac: Amel Dizdarević (Poreč).

OSIJEK: Malenica, Omerović, Duarte, Mkrtčjan, Jurišić, Prekodravac, Pušić, Bukvić, Caktaš, Lovrić, Mierez (još su igrali: Vrbanac, Jugović, Branšteter, Guedes, Babić).

Trener: Zoran Zekić.

CELJE: Rozman, Vuklišević, Nemanić, Milić, Kouter, Dulca, Vrbanec, James, Prucev, Popović, Edmilson (još su igrali: Obradović, Ajhmajer, Klašnja, Mačak, Muhammad, Bajde, Menalo, Adetunji, Veselaj, Džumhur).


Osijek je poražen u pripremnom ogledu protiv Celja, u utakmici u kojoj je, ruku na srce, rezultatski zaslužio više. Slovenci, koje s klupe vodi Damir Krznar, zabili su iz svog prvog od dva udarca na utakmici, dok s druge strane Bijelo-plavi nisu iskoristili nekoliko zicera.

Zoran Zekić je, za razliku od nedavne utakmice protiv Kopra, lideru slovenskog prvenstva suprotstavio postavu koja bi više-manje mogla biti udarna u nastavku sezone, eventualno uz dvije-tri korekcije. Na lijevom boku počeo je zasad jedina novak ove zime Jurišić, na desnom je bio Omerović, dok su stoperski par činili Duarte i Mkrtčjan, koji je zasad u prednosti pred iskusnim Bralićem. Tandem veznjaka činili su Prekodravac i Pušić jer Nejašmić se zbog viroze kasnije priključio pripremama, a Cokaj još nije dogovoren.

image
NK Osijek

Kvartet ofenzivaca - Bukvić, Caktaš, Lovrić i Mierez - bio je očekivan. Na tribinama lokalnog stadiona okupilo se stotinjak znatiželjnika, a imali su Bijelo-plavi glasnu potporu, dvadesetak učenika obližnje osnovne škole neumorno je uzvikivalo "Osijek, Osijek!". U nekom trenutku razvili su i klupsku zastavu. A malo je nedostajalo da u prvom dijelu imaju razloga za veselje...

U 8. minuti Osijek je iskreirao prvu veću priliku, a vratar Kopra ispod grede je iščupao loptu koju je prema njegovim vratima usmjerio suigrač Vrbanec, a nakon ubačaja Jurišića. U 13. minuti Omerović je sjajnom loptom iz svoje polovine u situaciju jedan na jedan s protivničkim vratarom izbacio Ramona Miereza. Nažalost, Argentinac se nije najbolje snašao. U 33. golman Celja opet je bio na mukama, Jurišić je oduzeo loptu i proslijedio Lovriću, koji gađa iskosa s ruba kaznenog prostora. Morao se ispružiti Rozman da spriječi pogodak.

image
NK Osijek

Igralo se uglavnom na strani slovenske momčadi, zapravo, pred ili u kaznenom prostoru Celja, no tu inicijativu Osječani nisu uspjeli naplatiti. S druge strane, pokušaji kontranapada protivnika bili su zaustavljeni puno prije nego što se pojavila realna opasnost po gol Malenice, koji je prvo poluvrijeme bio bez posla. Kazna za propuštene šanse stigla je brzo u nastavku, a Celje je povelo iz svog prvog šuta uopće u utakmici. U 54. minuti nogometaši Osijeka su sami sebi zakomplicirali, nisu očistili situaciju pred svojim vratima, iako su imali nekoliko prilika to učiniti. Lopta je na kraju tako došla do Prutseva, koji je ušao u kazneni prostor i neobranjivo potom pucao.

Nakon sat vremena Zekić je isprobao formaciju 4-4-2 u rombu kojom je Osijek vratio ravnotežu u utakmici, a u kojoj se Omerović s desnog beka podigao u napad kao partner Mierezu, dok je Lovrić zaigrao kao "desetka". U 72. Osijek je poklonio još jednu gol-šansu protivniku, prekratka povratna lopta u priliku je izbacila Adetunjija, no Malenica mu je ušao u šut. Pokušavali su Babić i Mierez, koji je također u 84. minuti pripremio situaciju za Babića, čiji šut s desetak metara brani protivnički vratar.

image
NK Osijek

U posljednji napad svoje momčadi Zekić je poslao vratara Malenicu, a Osijek imao sjajnu priliku da izbjegne poraz. Pušić je ubacio iz kuta, a lopta je sjela na glavu Mkrtčjana, čiji šut s pet metara brani golman Celja.

Većina napada Bijelo-plavih u prvom dijelu išla je preko lijeve strane, na kojoj su odlično surađivali raspoloženi Lovrić i Jurišić, čiji je početak među Bijelo-plavima za sada odličan. Protiv Zrinskog je asistirao i zabio, a jako dobru utakmicu ponovio je i protiv Celja.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv ozbiljne momčadi, bilo je puno šansi s naše strane i mislim da bi realan ishod na kraju bio ipak remi, ali što je - tu je. Ipak, vidjeli smo na čemu smo i što treba popravljati za nastavak sezone. Prvih 45 minuta je apsolutno išlo na našu stranu, imali smo puno više šansi, šteta što ih nismo iskoristili. Takve stvari, koje su prethodile primljenom golu, nam se ne smiju događati, ne smije se tako gubiti koncentracija. Na kraju nas je ta jedna sitnica koštala poraza - kazao je Jurišić, koji može biti zadovoljan svojim učinkom.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao dvije pripremne utakmice, a na meni je da treniram i radim i da pomognem momčadi koliko mogu.

Linker
25. travanj 2024 12:58