VLADO KOS/CROPIX Cropix
RIJETKO VIĐENI TRILER

Bjelica likuje: ‘Ovako je još slađe! A imali smo i sreće‘; Trener Istre: ‘Ne znam zašto se nije uključio VAR‘

‘Zabili smo za 2:2 i onda imali još prilike za konačni preokret, a eto što je nogomet, onda izgubiš‘.
Piše: R. Matteoni/SNObjavljeno: 19. veljača 2022. 20:37

Nogometaši Osijeka i Hajduka ostvarili su važne gostujuće pobjede u susretima 24. kola Prve HNL nastavivši "lov" za vodećim Dinamom.

Osijek je u Puli u dramatičnoj završnici porazio Istru 1961 sa 3-2 postigavši pobjednički pogodak u petoj minuti nadoknade, dok je Hajduk na stadionu u Kranjčevićevoj ulici porazio Hrvatski dragovoljac sa 3-0.

Osijek sada ima isti broj bodova kao i vodeći Dinamo, no "Modri" imaju bolju razliku pogodaka i dva susreta manje, dok se Hajduk približio Dinamu na dva boda zostatka, ali uz utakmicu više.

Nenad Bjelica nije skrivao zadovoljstvo nakon susreta.

- Jako sam zadovoljan rezultatom, a kad se do pobjede dođe u sučevoj nadoknadi onda je to još slađe. Prvi dio smo odigrali kvalitetno, čvrsto, a u nastavku se dogodio taj preokret. Dobili smo gol za 1:2 i onda je porasla nervoza, naposljetku smo dobili i drugi pogodak. Istra je vrlo dobra momčad, koja ima odličnog trenera, i u finišu nas je kod 2:2 mogla i kazniti, ali sreća se ovaj put nasmiješila nama. kad se ovako izvuče pobjeda onda to može biti veliki podstrek za momčad. Tako nam je bilo i protiv Gorice, kad smo dali gol u 93.minuti.

Trener Istre Gonzalo Garcia otkrio je kakvo je stanje u njegovoj svlačionici.

- Čestitam Osijeku na pobjedi, a nama ostaje veliki žal što smo ovako izgubili utakmicu. Dečki su jako žalosni, teško je i nama trenerima, navijačima, svima. Prvi dio nismo odigrali na razini, gosti su to znalački kažnili, iako smo zbilja naivno primili te golove. U nastavku smo podigli agresivnost, čvršće išli u duele, hrabrije igrali i krenuli prema njihovom golu. Zabili smo za 2:2 i onda imali još prilike za konačni preokret, a eto što je nogomet, onda izgubiš. Zaleđe kod trećeg gola? Rekli su mi, ne znam zašto se onda nije uključio VAR. No, na stranu ta odluka, suđenje je po meni bilo vrlo korektno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 23:37