Nenad Bjelica

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
NIJE SE SUZDRŽAVAO

Bjelica napravio incident nakon remija: ‘Sram te bilo, ti si iz Zagreba, netko te sigurno poslao!‘

Nakon utakmice trener Osijeka požalio se na sudački kriterij, a pala je i Facebook-objava...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2022. 12:55

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli preuzeti vrh HNL-ljestvice nakon što su na svom stadionu remizirali protiv Gorice (0:0). Nakon susreta na suđenje se žalio trener domaćih Nenad Bjelica, a dan nakon dvoboja poslao je i znakovitu poruku kritičarima putem svoje Facebook-stranice.

Mnogima je ispod radara prošla situacija u kojoj je Bjelica isključen s utakmice zbog učestalih prigovora prema zagrebačkom sucu Anti Čuljku. Njega je i spomenuo u TV-izjavi, makar neizravno, rekavši kako sudački kriterij posustaje te da je Osijek preslab da bi na to utjecao.

Zapisnik utakmice, službeni dokument kojeg nakon susreta potpisuju sudac i delegat svakog dvoboja, otkriva pravi razlog zbog kojeg je sudac Čuljak opomenuo Bjelicu.

U njemu se navodi da "nakon završetka utakmice na terenu za igru prigovara glavnom sucu utakmice, nakon ranije pokazane opomene te govori: 'Sram te bilo, znam gdje radiš, netko te poslao, ti si iz Zagreba, radiš u ZNS - u, netko te sigurno poslao'".

Zbog ulaska na teren i prigovora sucu žute kartone dobili su istovremeno pomoćni trener momčadi Nino Bule i igrač Laszlo Kleinheisler.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 15:47