VLADO KOS/CROPIX
UOČI OKRŠAJA SA DINAMOM

Bjelica: ‘Pričao sam s predsjednikom i sve ću reći javno bez rukavica! A ovo zadnjih dana nema veze s istinom‘

Press konferenciju uoči gostovanja Osijeka kod Dinama na Maksimiru održao je Nenad Bjelica
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 06. svibanj 2022. 13:49

Iako je dobar dio javnosti vjerojatno očekivao nastavak dvorskih obračuna iz Gradskog vrta u petak su emitirane gotovo pa isključivo nogometne teme s fokusom na nedjeljni derbi u Maksimiru na koji Osijek odlazi s još uvijek teoretskim izgledima za titulu prvaka. Nenad Bjelica u kadru neće imati ozlijeđene Marina Leovca, Vedrana Jugovića i Marka Malenicu, ali vratio mu se kapetan Mile Škorić, iako je još uvijek neizvjesno hoće li nastupiti.

- Mile nije 100 posto spreman, ima još određene boli i vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti da igra. On ima veliku želju, puno je bolje stanje s ozljedom i postoje šanse da nastupi – rekao je Bjelica, koji smatra da su i on i momčad psihološki spremni za nedjeljni izazov.

- Vjerujem da smo psihološki spremni, ali to će pokazati teren koji uvijek daje najbolje odgovore. Nema nikakvih kalkulacija, idemo po tri boda. Krenut ćemo kao i u svaku utakmicu, hrabro, odlučno po tri boda, ali nekada ti ni suparnik ne da previše. Dinamo ima kvalitetu da te limitira u ofenzivni nakanama. Ići grlom u jagode sigurno nećemo. Hoćemo li uspjeti ili ne, vidjet ćemo – rekao je trener Osijeka, koji je sa svojim stožerom analizirao Dinamo pod novim trenerom Antom Čačićem i drži da su vidjeli sve što im je bitno za kvalitetnu pripremu susreta. Nas je, pak, zanimalo, pomalo ironično s obzirom na rezultate kandidata za tituli, želi li netko u HNL-u biti prvak-

- Naravno da svi žele biti prvaci, ali i svi imaju pritisak. Netko u tome ima malo više, netko malo manje kvalitete, ali dobro je za hrvatski nogomet da imamo zanimljivo završnicu sezone. Idemo sa mogućnošću pobjede zadržati izglede za titulu i da nam je netko ponudio na početku sezone da u zadnja tri kola uđemo sa šansama za naslov, sigurno bismo to prihvatili. Ponosni smo što smo i dalje u igri za titulu – kazao je Bjelica, koji je objasnio i zašto u prošlom susretu protiv Istre Ramon Mierez nije bio ni na klupi.

- Ramon nije odbio klupu. Nisam bio zadovoljan njegovim radom na treningu i nisam ga u takvom stanju želio imati u kadru. To je jedina istina. On je profesionalac, od utorka je u treningu, kvalitetno radi i u igri je za nastup na Maksimiru – rekao je trener Osijeka, koji je po milijunti put upitan i hoće li imati poseban osjećaj zbog povratka na Maksimir (?!?).

- Specijalan osjećaj imam samo na ovom stadionu, ovdje sam prohodao par tisuća puta, na stadionu, Wilsonovom ulicom... Moje su emocije ovdje. Na Maksimir se lijepo vratiti, proveo sam tamo lijepe dvije godine, ali poseban je osjećaj samo kada sam u Osijeku – po milijunti je put odgovorio Bjelica, koji se osvrnuo i na sjajan posao i realizaciju otkupa ugovora Darka Nejašmića, koji je potpisao ugovor s Osijekom do 2025.

- Drago mi je da smo tako mladog, kvalitetnog igrača vratili u nogometni život. Imao je odličan početak u Hajduku, neću ulaziti u razloge, jer i ne znam što se dogodilo tamo. Iskoristili smo mogućnost da dođe, on je iskoristio priliku da se vrati na veliku scenu. Jako smo sretni što je s nama, posvećen je profesiji kao malo tko. Malo sam profesionalaca vidio kao što je on. Osijek je donio dobru odluku da ga zadrži, da plati odštetu, jer je to dobra investicija u budućnost kluba – istaknuo je Bjelica. O derbiju je govorio i Karlo Bartolec, koji će vjerojatno startati na desnom boku.

- Sve je pozitivno u svlačionici. Vjerujemo u sebe, pozitivna je energija na terenu i van terena. Ulazimo u sami finiš i ne treba nam nikakva negativna energija. S pobjedom smo im na dva boda, sve je na nama. Imali smo dvije negativne utakmice, gdje smo podbacili, ali vratilo nam se s Dinamovim remijem i pružila nam se šansa da opet dođemo na vrh. Naravno da želimo biti prvaci, kao i ostala tri kluba. Napadat ćemo tri boda i da budemo u utrci do samoga kraja. Osobno sam u punom treningu mjesec dana, na raspolaganju sam, tu sam da pomognem momčadi. Svi smo u nekoj uzlazno-silaznoj putanji, vidjet ćemo kako će se sve rasplesti – kazao je Bartolec, koji je upitan i pomaže li mu uoči ovakvih utakmica iskustvo iz reprezentacije.

- Pomaže puno. Tamo sam bio dvije godine s top svjetskim igračima i mogu neke stvari prenijeti kolegama na treningu, kao i na utakmicama – poručio je Bartolec.

Bjelica o upravi

Bjelici je naravno upućeno i pitanje o odnosima s upravom s obzirom na recentna događanja nakon njegovog javno iskazanog nezadovoljstva s radom upravljačkih struktura i podrške koju, kako je rekao, da je nema.

- O tome ću pričati kada završi sezona. Jedino mogu reći da sam razgovarao s predsjednikom u kojem sam bio iskren i pošten prema njemu, jer mislim da je to moja zadaća prema mađarskim vlasnicima. Sve što sam imao reći rekao sam bez rukavica, a sve što je zadnjih dana izlazilo su poluinformacije koje nemaju veze s istinom. Kada dođe vrijeme za dati odgovore, dat ću ih bez rukavica. Sve što sam rekao, rekao sam u interesu NK Osijek. Ovo je moj grad, moj klub i ako netko želi dobro ovom klubu onda sam to ja. Ne znam što je sve došlo do najvećeg vlasnika i to nije ni važno. Imam odličan odnos sa gospodom Sakaljem i Meszarosem, jako sam im zahvalan što su došli u naš grad i što ulažu novac. Kada dođe vrijeme, bez rukavica ću govoriti o anomalijama i nekim odlukama uniutar kluba, o čemu sam unazad godinu i pol dana govorio unutar kluba, a onda sam vidio da se nije pomaknulo ni milimetar. Doći će vrijeme i za to. Sigurno je da to na određeni način utječe na momčad, mi o tome ne pričamo, ali oni to čitaju i nekako vjerojatno utječe. No, zadovoljan sam s njima, kao i oni sa mnom. Imamo čist i profesionalan odnos, ako imamo problema riješimo ih u miru. Na treninzima je ugodna i lijepa atmosfera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 16:06