VLADO KOS/CROPIX Cropix
JASAN STAV

Bjelica prokomentirao incident s Rujevice: ‘Bilo je ružnih stvari i prema nama, ali imamo dostojanstvo‘

‘Bio bih razočaran da netko od mojih igrača napravi sličnu stvar‘, rekao je trener Osijeka.
Piše: Gradimir Đukarić/Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2021. 15:48

Osijek je šest puta igrao protiv Šibenika otkako se momčad sa Šubićevca vratila u Prvu HNL - i šest puta pobijedio! I to bez primljenog gola! Gol razlika bijelo-plavih u tim je susretima 15:0. Momčad iz Gradskog vrta u impresivnom je nizu od 14 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, ali trener Osijeka ne dozvoljava da ta velika serija i savršeni niz protiv Šibenika u posljednje dvije sezone "prevari" njegovu svlačionicu.

- Ne vodim računa o onome što je iza nas, već o onome što dolazi. Morat ćemo biti ozbiljni. Šibenik je u utakmicama protiv Dinama, Rijeke i Hajduka pokazao kako su ozbiljna ekipa koja igra vrlo dobar nogomet, jako su dobra u tranziciji, s puno talenta. U privilegiranoj su situaciji jer neće imati ništa s borbom za opstanak i u takvoj je situaciji puno lakše igrati nego kada imaš pritisak bodova. Imaju trenera koji teži igri. To što je jučer bilo nikoga ne zanima, mi se moramo potvrđivati iz utakmice u utakmicu, a prva iduća je u nedjelju - najavio je trener Osijeka utakmicu u kojoj može izjednačiti najdulji klupski prvenstveni niz bez poraza.

Naime, seriju od 12 utakmica bez poraza u Prvoj HNL Bijelo-plavi su imali i u jesen 2000. Lider te među navijačima kultne generacije kluba iz Gradskog vrta je s "desetkom" na leđima bio upravo Nenad Bjelica.

Osijeku će utakmica protiv Šibenika biti već peta utakmica u posljednjih 15 dana, za očekivati je da umor već polako stiže igrače, no trener Osijeka ne sumnja kako će u kadru naći igrače sposobne iznijeti još jedan izazov.

- Sigurno će biti promjena, vjerojatno da i postoji malo umora zbog čega ću na teren pustiti one koje su u najboljem psihičkom i fizičkom stanju. Vjerujem da ćemo kvalitetu kadra koju imamo iskoristiti na najbolji način. Utakmica u Rijeci je pokazala da imamo kvalitetne igrače koji mogu pomoći momčadi. I niz koji je iza nas potvrđuje da je fizički momčad u dobrom stanju. Nisu ovi rezultati došli sami od sebe - kaže trener Osijeka koji od svoje momčadi očekuje istu energiju iz posljednjih nastupa.

- Treba puno rada, zalaganja i odlučnosti. To je način na koji mi igramo cijelo vrijeme iako to nekad tako ne izgleda. Naša je ideja visoko pritiskati protivnika, gušiti ga, koliko je god moguće stavljati ga pod pritisak. Cilj je uvijek isti, pobijediti - kazao je Bjelica.

Od četvorice igrača koji su zbog kartona propustili utakmicu protiv Rijeke na Rujevici u kadru su ponovno njih trojica - Kleinheisler, Žaper i Lončar. Vedrana Jugovića su sada već kronični problemi s petom izbacili, pak, iz treninga do kraja godine.

- Jugović neće konkurirati za utakmicu protiv Šibenika, ali ni protiv Hajduka. Pokušat ćemo njegove zdravstvene probleme, ako je to ikako moguće, riješiti do početka priprema. Još dva, tri igrača su dobili bolne udarce, ali vjerujem da ćemo na travnjaku imati respektabilnu momčad za koju vjerujemo da ćemo biti u stanju pobijediti dobru momčad Šibenika - otkrio je trener Osijeka.

U međuvremenu sedmorica nogometaša Osijeka u opasnosti su da zbog trećeg žutog kartona propuste gostovanje na Poljudu, među njima su i kapetan Škorić, Fiolić, Nejašmić, Miloš, Hiroš... od reda starteri. No o utakmici koja Osijeku slijedi za desetak dana Bjelica još ne razmišlja. Što i potvrđuje ozbiljnost pripreme za Šibenik.

- Ne vodim uopće računa tko ima kartone, prve iduća utakmica mi je najvažnija. O Hajduku ću razmišljati tek nakon Šibenika. Uostalom, i utakmica u Rijeci je pokazala da i kada nam izostanu tri-četiri standardna igrača da imamo zamjene za njih - zaključio je Bjelica.

Bjelica se osvrnuo i na incidente koji u posljednje vrijeme "ukrašavaju HNL", poput onoga koji je u četvrtak kasno navečer procurio s treninga Rijeke

- Bilo bi mi krivo da mi nešto tako napravimo, već sam rekao nakon te situacije s objavama. Bio bih jako razočaran da netko od nas tako reagira u javnosti. Tome nema mjesta. Želim biti primjer svojim igračima. Bilo je ružnih stvari u pravcu NK Osijeka, ali mi smo zadržali dostojanstvo i tako ćemo se ponašati do kraja jer mislimo da to nigdje ne vodi.

Linker
04. svibanj 2024 10:46