PAUN PAUNOVIC/CROPIX
PROMJENE U GRADSKOM VRTU

Bjelica se rješava viška igrača: S veznjakom i braničem raskinuti ugovori, uskoro odlazi još jedno lice

Još vijesti o odlascima iz momčadi Nenada Bjelice očekuje se u idućih nekoliko dana
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. srpanj 2022. 08:39

U srijedu mu je klub na svojoj službenoj stranici čestitao 24. rođendan, a već u četvrtak dobio je papire i napustio Gradski vrt. Osijek je, naime, godinu dana prije njegova istjeka raskinuo ugovor s kongoanskim veznjakom Merveilom Ndockytom, koji je među Bijelo-plavima od ljeta 2019. Došao je isprva kao posuđeni igrač španjolskog Getafea, da bi godinu dana kasnije bio i otkupljen u transferu vrijednom 550 tisuća eura.

Nastupio je Ndockyt za Osijek u 52 utakmice, nije se uspio upisati u strijelce, a u ofenzivnim kolonama ostat će mu zabilježenih šest asistencija. Da nije bilo teške ozljede gležnja u siječnju prošle godine, zbog čega je morao na operaciju, a potom i dugotrajnu rehabilitaciju, vjerojatno bi njegov trag u Gradskom vrtu bio puno veći. Prva od tri sezone među Bijelo-plavima bila mu je najbolja, odigrao je čak 30 utakmica, od čega je u njih 24 bio starter, skupio je pritom nešto više od 1.700 minuta, no u svakoj idućoj minutaža mu je bila sve manja. U idućoj je nastupio u 12 utakmica (627 minuta), prije nego što ga je teška ozljeda udaljila s terena. Vratio se prošle godine, ali nije se previše naigrao, svega 371 minutu. Posljednju utakmicu za Osijek odigrao je još 20. studenoga prošle godine protiv Dinama na Maksimiru, čak je bio i starter, no teren je napustio na poluvremenu i više se na travnjak u službenoj utakmici nije vraćao. Do kraja sezone tek se još četiri puta našao u zapisniku. Zimus je postojala opcija njegove posudbe u Šerif iz Tiraspola, a ovog ljeta bio je na pragu ljubljanske Olimpije, no kako se ti poslovi nisu ostvarili, a u Gradskom vrtu nisu ozbiljno računali na Ndockyta, dogovoren je raskid ugovora.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Roster u Gradskom vrtu rasterećen je za još jedno ime, bez ugovora s Osijekom ostao je i španjolski branič Jose Antonio Caro. Tek se on nije previše naigrao. U dvije godine među Bijelo-plavima skupio je svega osam nastupa, a prošle sezone odigrao je svega 22 minute. I to protiv niželigaša Bednje u Kupu. Proljetni dio sezone proveo je na posudbu u španjolskom četvrtoligašu UCAM Murciji.

Osijeku ostaje još usuglasiti detalje raskida suradnje s Josipom Špoljarićem, koji ima ponuda i iz Hrvatske i iz inozemstva, a što bi se trebalo dogoditi idućih dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:44