Nenad Bjelica je najavio susret s Dragovoljcem

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NAPETA ZAVRŠNICA

Bjelica u najavi novog izazova komentirao pisanje Slavena Bilića za SN: ‘Veseli nas ta njegova analiza‘

Trener Osijeka je najavio susret sa Hrvatskim dragovoljcem u 31. kolu Prve HNL
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2022. 13:49

Ostalo je još šest kola do kraja Prve HNL koja dugo nije bila ovako zanimljiva. Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk se bore za naslov prvaka, a Osječani su najbliže Dinamu za kojem zaostaju samo dva boda, uz to što Modri imaju i utakmicu manje. Pred Osijekom je susret protiv Hrvatskog dragovoljca koji je na rasporedu u subotu od 17:05. Susret u Gradskom vrtu najavio je trener Osijeka Nenad Bjelica.

"Jugović i Škorić neće biti na raspolaganju, Jugović osjeća list, a Mile ima problema sa zglobom. Od utorka bi trebali trenirati. Nema ni Caktaša koji ima kartone, a svi ostali su na raspolaganju. Dobro smo odradili ovaj tjedan i jedva čekamo utakmicu", rekao je Bjelica pa dodao:

"Puno puta kažemo da si samo stvaramo pritisak. Favoriti smo, ali igramo protiv protivnika koji je pokazao visoku kvalitetu i dobru energiju. Oni nemaju što izgubili, a to je najopasnije. Protiv Dinama, Rijeke i Lokomotive su bili i više nego konkurentni. Imaju mlade igrače koji su željni dokazivanja. Bit će tvrd orah. To je potpuno druga ekipa u odnosu na jesen. Ima puno novih igrača, a novi je i trener. Imalu su jako dobrih utakmica. Mi smo se kompletirali. Imamo skoro cijelu ekipu na raspolaganju. Vjerujem da će svi dati sve od sebe."

image

Sibenik, 200322.
Stadion Subicevac.
Nogometna utakmica 28. kola HT Prve lige, Sibenik - Osijek.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener Osijeka.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Osijek mora pobijediti sve do kraja ako želi ostati u utrci za prvaka.

"Vidjet ćemo. Fokus je na Dragovoljcu i mislimo samo o toj utakmici. Ne želimo se zamarati onime što dolazi. Imat ćemo jako puno posla i vjerujem da ćemo biti na visokom nivou i doći do nova tri boda. Kasnije ćemo razmišljati o ostalim utakmicama", rekao je Bjelica.

Trener Osijeka se osvrnuo i na riječi Slavena Bilića koji je za Sportske novosti analizirao utrku za prvaka i za Osijek napisao da je cijelu sezonu podigrao u visokom intenzittetu i da su igrači većinu sezone 'u crvenom'.

"Vidim odličnu atmosferu i odličnu energiju na utakmicama. Imamo 25 raspoloženih igrača i mislim da ćemo izgurati sezonu do kraja s visokom energijom i visokim intenzitetom, kako je to nazvao kolega Bilić, bez problema. Vjerujem da to možemo. Ekipa je dobro pripremljena i veseli nas ta analiza u kojoj nas stavlja u ozbiljne konkurente za naslov", rekao je Bjelica.

Osijek ove sezone ima problema s realiziacijom, a Bjelici je stiglo pitanje bi li Osijek bio prvi da je netko od napadača zabio više od 10 golova.

"Ne znam što bi bilo kad bi bilo. Imali smo Miereza s 22 gola pa nismo bili prvi. Golovi su sada raspoređeni. Važno je da Caktaš, Lovri i Mance, koji je došao i zabio vrijedne golove, svi daju svoj doprinos. Vjerujem da ćemo svi zabijati do kraja sezone i na kraju se radovati. Ima sezona gdje imate napadača koji zabija sve, a onda dođe sezona u kojoj nije tako."

Osim gore spomenutih izostanaka, većina igrača je na raspolaganju.

"Imam slatke brige u obrani i napadu. Vraća se Ramon, Topčagić je bio odličan u Koprivnici. Vraćaju se Lovrić i Žaper, a tu je i Kleinheisler. Izbor je velik."

U Osijeku vlada euforija, a navijači sanjaju naslov.

"Osjećamo to. Osjeti se taj naboj u gradu i želja da uspijemo u našim naumima. Želimo ići utakmicu po utakmicu. Nadamo se da ćemo doći do utakmice protiv Dinama koja će nam biti jako bitna. Prvo Dragovoljac pa ostalo. Sretni smo da su se navijači vratili klubu i žive s nama. Osjećamo to", zaključio je Bjelica.

image

Koprivnica, 100422.
Na stadionu Ivan Kusek - Apas igra se utakmica 30. kola 1. HNL. Slaven Belupo - Osijek.
Na fotografiji: Antonio Mance.
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Od ozljede se oporavio Antonio Mance koji je na gostovanju kod Belupa pokazao da je opet važan kotačić u Bjeličinoj ekipi.

"Fokusirani smo maksimalno, svaka utakmica je novo dokazivanje i nadam se da ćemo doći do bodova. Hrvatski dragovoljac je dobar, diže se, nemaju što za izgubiti pa će igrati rasterećeno tako da mislim da će biti dobra utakmica", rekao je Mance pa dodao:

"Ova ozljeda me malo zaustavila, ali nastavio sam raditi. Gledam kako pružiti maksimum na svakoj utakmici i svakom treningu, da sam na raspolaganju treneru i da najbolji mogući način pomognem momčadi u borbi za titulu."

Za kraj je i Mance naglasio navijačku euforiju.

"Bio sam posljednjih dana na nekoliko događaja koje smo imali organizirano i baš se osjeti pozitiva u zraku. Bilo je puno djece, okruženje je sjajno i nama igračima to godi, laska… Lijepo je to osjetiti jer je dodatni motiv da na travnjaku pružimo više", zaključio je Mance.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:08