Marin Leovac uskoro će postati igrač Osijeka

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SITUACIJA SE PROMIJENILA

Bjeličin miljenik iz Dinama stiže u Osijek! Veliki posao pred završetkom, evo kad se očekuje potpis ugovora

Nakon što je s Gradskog vrta na Maksimir otišao Petar Bočkaj, jedan će igrač poći u suprotnom smjeru
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. siječanj 2022. 14:37

Nenad Bjelica našao je rješenje na lijevom boku. Marin Leovac u utorak navečer bit će dočekan u Osijeku, a u srijedu bi trebao potpisati ugovor nakon što prethodno odradi liječnički pregled. Trener Osijeka ove zime nije krio kako u svojoj momčadi želi iskusnog nogometaša kojeg je vodio u ukupno 63 utakmice bečkoj Austriji, potom i Dinamu, a koji je bio u posljednjoj sezoni ugovora s klubom iz Maksimira.

Ranijem transferu ispriječila se, međutim, odšteta od 300.000 eura koju je Dinamo od Osijeka tražio za igrača na kojeg nije više računao i koji je marginaliziran u B momčad, a čije se plaće istovremeno želio rasteretiti. Taj iznos, a koji je navodno bio istaknut samo za konkurente iz Gradskog vrta dok je za druge Leovac bio besplatan, Bjelica nije želio platiti i činilo se do danas kako od transfera neće biti ništa te kako se trener Osijeka okrenuo drugim opcijama na tržištu.

U međuvremenu su se očito okolnosti drastično promijenile. Leovac među bijelo-plave ipak neće doći "čistih papira", Osijek će isplatiti odštetu koja je doduše bitno manja od prvotno postavljene, a što je i širom otvorilo vrata dogovoru. Korist od dogovora su imale sve tri uključene strane. Klubovi su uspjeli naći zajednički jezik na obostranu korist jer Osijek je želio igrača, Dinamo će profitirati samim tim što će plaću nogometaša koji je ispao iz svih kombinacija preuzeti netko drugi, dok je Leovac napokon našao izlaz iz lošeg statusa u kojem se našao na Maksimiru.

Na koji će se rok 33-godišnji nogometaš obvezati Osijeku, do kraja aktualne sezone ili na sezonu i pol, trebalo bi se znati u srijedu nakon što na liječničkom pregledu dobije "zeleno svjetlo". Iako zimske pripreme nije odradio s Osijekom, Leovac ih je odradio uz Osijek. Druga momčad Dinama u kojoj je proveo posljednje tjedne svoje karijere u Poreču je, naime, dijelila isti hotel s bijelo-plavima, a treninge su odrađivali u istom kompleksu Zelene lagune, teren uz teren. Leovac je, inače, ove sezone upisao sedam nastupa za Dinamo u svim natjecanjima, uz pogodak i asistenciju, a Maksimir napušta nakon tri i pol godine i 84 odigrane utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:20