MARKO MRKONJIC Cropix
POVRATAK U VRH

‘Bjelicu ne smijemo zaboraviti, ali sad funkcioniraju Pomsove ideje. Dinamo jest odmaknuo, ali...‘

Pet pobjeda u zadnjih šest susreta uz jedan remi vratilo je Osječane pri vrh HNL-a
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 12. listopad 2022. 14:42

Osijek je ponovno u nogometnom zanosu. Još jednom se pokazalo kako je u sportu kratak put od euforije do depresije i obrnuto, no trenutak u kojem se sada nalaze igrači Osijeka zapravo je, s obzirom na kvalitetu rostera, prirodno stanje ‘bijelo-plavih‘ u odnosu na ono od ljetos. Pet pobjeda u zadnjih šest susreta uz jedan remi vratilo je Osječane pri vrh HNL-a, a da je ovih dana lijepo biti igračem Osijeka složio se i jedan od najiskusnijih Vedran Jugović, uz mali dodatak.

- Uvijek je lijepo biti igrač Osijeka - ustvrdio je ‘Jugo‘.

- Sport se sastoji od predivnih, lijepih i manje lijepih trenutaka, ali je bitno kako iz tih manje lijepih izađeš. Mi smo u tome uspjeli, pa smo sada u zanosu. To je razlog za uživanje, ali ne i opuštanje, jer je to siguran put u probleme - prozborilo je iskustvo kakvo se i očekuje od 33-godišnjaka sa 14 prvoligaških sezona, koji s Nejašmićem čini par osigurača na sredini terena kojom Osječani posljednjih utakmica vladaju.

Pri tome su sjajni u igri s loptom, pa se sada na Osijekovim utakmicama može vidjeti ona dodana vrijednost, koja privlači i neutralnu publiku.

image

Vedran Jugović

VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Ne mogu se ne složiti da u zadnje vrijeme puno bolje izgledamo konstantno kroz utakmicu. Mi smo često imali dobre rezultate, ali rijetko je bilo tako uvjerljivo kao što je sada - kazao je Jugović, kojega smo upitali što se to promijenilo otkako je Nenada Bjelicu naslijedio njegov pomoćnik Rene Poms.

- Mi smo i ranije bili ozbiljna natjecateljska momčad i nikako ne smijemo zaboraviti, a pogotovo isključiti, zasluge Bjelice, koji je ovdje napravio jako puno velikih stvari. Ovo sada je nadogradnja na to. Trener Poms nas odlično poznaje i sigurno je u tom periodu vidio stvari koje bi mijenjao ili radio drugačije. Sada se ispostavilo da njegove ideje funkcioniraju. Pojačan je i intenzitet rada, imamo izrazito pozitivnu atmosferu u kojoj jedni druge guramo. Također, jako puno komunicira s nama i voli čuti naša razmišljanja, ali na kraju on donosi odluke.

Smatra da je moguće je da je Bjelica u jednoj fazi, što je i sam spomenuo, svojim autoritetom i renomeom postao prevelik uteg.

- Došlo je do gubitka energije i s njegove strane, što se odrazilo na momčad. Sada izgledamo opuštenije, promijenio se i naš gard, što se dogodi sa pozitivnim rezultatima, a također, na našu sreću koristimo prilike, pa je lakše igrati. No, ne smijemo se opustiti. Trener je u pravu kada je nezadovoljan nekim našim reakcijama u završnicama utakmica s Lokomotivom i Slavenom, jer u sljedećoj utakmici zbog toga možeš biti kažnjen. I to nije samo priča za medije, on to s nama komunicira i u svlačionici, uvijek je direktan. Perfekcionist je, ali takav i moraš biti ako težiš najvišim ciljevima, a naši su i dalje takvi. Dinamo jest odmaknuo, ali mi smo fokusirani na sebe i ako nam se ukaže prilika pokušat ćemo je ugrabiti. Nije jednom bilo da su se u nogometu smanjili veliki zaostaci, uvijek treba imati vjeru i želju, a mi ih imamo - poručio je Jugović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:50