VLADO KOS Cropix
DOBRI DUH SVLAČIONICE

Bliži se povratak napadača čiji su golovi obilježili prošlu sezonu: ‘Spreman sam za novo dokazivanje‘

‘Bilo mi je jako teško bilo gledati teren stalno iz sky boxa, neću lagati‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. ožujak 2024. 16:21

Početak nije mogao biti bolji. Kristian Fućak odmah je u dresu Osijeka nastavio gdje je stao u prošloj sezoni kada je svojim golovima povukao Goricu prema nemogućoj misiji ostanka.

Nakon proljeća provedenog na posudbi - a njegovi pogoci izravno su odlučili tri utakmice i Gorici donijeli devet bodova (dva puta je zabio za 1:0 pobjedu, a Osijeku je presudio s dva pogotka u 2:0 trijumfu) - povratak među Bijelo-plave obilježio je golom odmah u prvoj utakmici u Opus Areni, igrao je u sve četiri uvodne utakmice (u dvije je bio starter, a u dvije ulazio s klupe), a onda je došla Adana... U utakmici 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu u igru je ušao u 71. minuti, a ozlijedio se nedugo nakon što je kročio na teren. Međutim, ono što zvuči nestvarno je da je robusni napadač Bijelo-plavih unatoč ozljedi koja će ga kasnije koštati više od šest mjeseci izbivanja ostao na terenu. Stisnuo je zube i odigrao još desetak minuta koliko je još bilo ostalo do kraja. To vrijeme je praktično igrao na jednoj nozi.

- Nismo imali više zamjene, a ja nisam htio ostaviti momčad na cjedilu. Hajdemo reći da sam desetak minuta odigrao bez križnih ligamenata... Svi želimo igrati Europu, dječački san igrati tako velike utakmice. Bio sam još vruć, atmosfera je bila čudesna i sve te to nekako povuče - ispričao nam je jesenas.

Dijagnoza je potvrdila prvotne sumnje - puknuće križnih ligamenata. Uslijedila je operacija, potom rehabilitacija, s laganim radom Fućak je počeo ove zime, a datum konačnog povratka nogometu nakon nešto više od pola godine i najduže stanke koju je imao u karijeri sve je bliži.

- Prošlo je već šest i pol mjeseci. Ovaj tjedan imam ključni pregled kod dr. Jankovića koji me i operirao, moram odraditi neke testove i nakon toga bih se trebao priključiti treninzima, kao "džoker" ili u "ševu" lagano bez duela. A onda sve ovisi o meni kako se budem osjećao, da se taj strah izgubi... Zasad je sve u redu i bliži se vrijeme povratka - otkrio nam je napadač Bijelo-plavih.

image
VLADO KOS Cropix

Kakve su prognoze oko potpunog povratka?

- Realno što se tiče snage, spreme i koljena mogao bih i već sada, ali uvijek postoji strah. Mislim da bi na koncu sezone mogao pomoći ekipi ako bude trebalo. Sve ovisi o pregledu i onda ćemo biti pametniji - kaže.

Fućak je na glasu kao dobri duh svlačionice..

- Moram priznati da mi je bilo jako teško toliko vremena biti vani. Još ni rezultati nisu bili bajni, a ja nisam mogao pomoći ekipi... Rehabilitacija je čudna. Na početku si na štakama i jedva čekaš da hodaš bez njih, a kad počneš hodati samo čekaš da kreneš trčati. Ali vidjelo se na meni... Rekli su mi dečki koji me dobro znaju da na meni prepoznaju kada mi dođu dani kada mi se ne da ništa, kada sam bi malo nervozan... Ali ostala je pozitiva, u tom segmentu sam uvijek tu za ekipu, da i mladim dečkima pomognem s nekim savjetom kojeg ja mogu dati. Pokušavam i dalje dizati atmosferu iako mi nekad nije baš bilo lagano. Ali ako si stalno negativan teško je kroz to sve proći. Neki dečki su mi mogli dati savjete jer su, nažalost, i sami kroz to sve prošli pa mi je bilo malo lakše.

Priznaje kako mu je teško bilo gledati, a ne moći pomoći momčadi.

- Užasno... Baš mi je teško bilo jer znam koliko ti dečki rade, koliko se daju. I onda kada i zasluže više dogode nam se neke glupe situacije. Teško se s time nositi da nekada kada i zaslužiš nešto, ne dobiješ ništa. Meni je jako teško bilo gledati teren Opus Arene stalno iz sky boxa, neću lagati.

Sezonu je počeo odlično, a sada mu slijedi novo dokazivanje.

- Nogomet je dokazivanje uvijek, traješ koliko daješ. Spreman sam za novo dokazivanje, spreman sam da se opet pokažem treneru, nadam se samo da će koljeno biti kako treba i da mi više neće smetati.

Zanimljivo, Fućak još uvijek ima više postignutih golova protiv Osijeka nego za Osijek, koliko te to motivira?

- Istina, ali radim na tome da se to promjeni - nasmijao se Fućak.

Pokloni za bebe rođene da klupski rođendan

Bijelo-plavi su nastavili rođendansku tradiciju. Naime, svake godine daruju one bebe koje su se u osječkoj bolnici rodile na dan osnutka NK Osijeka, 27. ožujka. Uz prigodne poklone za osmero djece koja su ove godine rođena u osječkoj bolnici za dan osnutka kluba i njihove roditelje uplaćen im je i iznos od 258 eura (što je protuvrijednost od 1947 kuna, kao simboliku godine u kojoj je i osnovan).
Ove godine se nije na tome stalo. NK Osijek je pomogao i donacijom za jedinicu intenzivnog liječenja na pedijatriji u kojoj su osvježeni prostori.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:37