Jose Boto

 VLADO KOS Cropix
OFENZIVA NA OPUS ARENI

Boto poduzeo prvi konkretan korak: Portugalac ‘iskopao‘ pojačanje za Osijek, očekuje se brza realizacija

S druge strane, Osijek očekuje konkretnu ponudu za Kristijana Lovrića
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. siječanj 2024. 14:47

Novi sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto napravio je prvi konkretan korak prema transfer tržištu. Drugim riječima, krenuo je u realizaciju svoga prvog posla. Niti tjedan dana otkako je promoviran na funkciju i dobio u ruke vođenje sportske politike kluba na putu je da obraduje trenera Zorana Zekića s jednim od dva pojačanja koliko ih šef struke Osijeka očekuje ove zime.

Dobili smo zasad "kost" bez puno "mesa", u klubu su po običaju zakopčani do grla kada su u pitanju transferi sve dok se posao ne zaključi pa ne znamo o kakvom je potencijalnom dogovoru riječ, posudbi ili transferu, a kamoli ime igrača u čije se dovođenje krenulo. Međutim neke stvari je ipak moguće zaključiti. Pod pretpostavkom kako je Enis Čokaj bio i ostao prvi izbor za pojačanje u veznom redu - iako se njegov dolazak neplanirano oduljio zbog teških pregovora s grčkom stranom koja nije bila spremna prihvatiti prvotni Osijekov model posla o posudbi s pravom otkupa - onda možemo pretpostaviti kako je riječ o napadaču s obzirom da je to druga pozicija na kojoj Zekić traži pojačanje.

image

Enis Cokaj u dresu Lokomotive

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Konkretan korak već je poduzet, a za razliku od Čokaja očekuje se brza realizacija posla. Vrlo vjerojatno u idućih nekoliko dana. To, naravno, ne znači kako će novi igrač doći na istarski dio priprema jer Bijelo-plavi će u Novigradu boraviti još samo dva dana. No, doznali smo kako su svi u klubu zadovoljni igračem kojeg je Boto "iskopao". A kada smo spomenuli već Čokaja, albanski veznjak nije se u srijedu našao u zapisniku Kup utakmice Panathinaikosa i Olympiacosa u osmini finala grčkog Kupa što opet sugerira i potvrđuje natpise grčkih medija kako novi trener "zelenih" Fatih Terim ne računa na njega u nastavku sezone. Sada je sve na njegovim zastupnicima jer Panathinaikosov uvjet da ga pošalje na jednoipolgodišnju posudbu među bijelo-plave je da prethodno produlji ugovor na još godinu dana. A žuri se i Osijeku jer Čokaj bi svakako bio veliko pojačanje, ali i nogometašu koji želi "uhvatiti vlak" nametnuti se izborniku Albanije uoči Europskog prvenstva. Otkako je u Panathinaikosu pao u drugi plan tako nije ni na popisu izbornika Sylvinha.

image

Zoran Zekić

VLADO KOS Cropix

Istovremeno, boravak bijelo-plavih u Istri se primiče kraju zbog čega je i intezitet treninga spušten. U četvrtak prijepodne nogometaši Osijeka radili su u fitnessu hotela u kojem borave, a na teren obližnjeg kampa izašli su u poslijepodnevnim satima. Bijelo-plavi će još u petak odraditi trening, a onda u subotu odigrati dvije utakmice prije povratka u Osijek. Prvi sparing partner u prijepodnevnim satima bit će makedonski prvoligaš Makedonija Gjorče Petrov koji, inače, s nogometašima Osijeka dijeli hotel. Utakmica u terminu matineje će se igrati na terenu na kojem Osječani posljednjih dana treniraju, a sasvim je izvjesno kako će se Zoran Zekić na travnjak poslati uglavnom one igrače koji će biti u drugom planu. Poslijepodne je na rasporedu generalka protiv Fehervara gdje bi više-manje na teren trebala istrčati udarna postava s kojom bi Osijek trebao ući u nastavak sezone koji će otvoriti utakmicom protiv Rudeša na Opus Areni, eventualno uz korekciju ili dvije. Prijenos te utakmice bit će na Maxsportu 2.

Osijek čeka ponudu za Lovrića

S druge strane, nema novosti oko potencijalnih odlazaka. Osijek očekuje konkretnu ponudu za Kristijana Lovrića za kojeg je klub iz Rusije pokazao interes koji, doduše, u ovoj fazi još nije potkrijepljen iznosom odštete pa je teško i pretpostaviti koliko je on blizu ili daleko odlaska. Na Opus Areni, dakako, u realizaciju tog posla neće ići pod svaku cijenu s obzirom da je svojedobno dolazak Lovrića iz Gorice plaćen 1,7 milijuna eura. Prijelazni rok u Rusiji otvara se idućeg tjedna, odnosno 25. siječnja, i traje sve do 22. veljače pa bi u idućim danima trebala stići i ponuda o kojoj će se na Opus Areni odrediti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:20