Darko Nejašmić

 RONALD GORSIC Cropix
PRIPREME ZA EUROPU

Boto samo odmahnuo rukom na pitanje o transferu Nejašmića, nova ‘desetka‘ u omanjim problemima

Nogometaši Bijelo-plavih proveli su tjedan u Bad Kleinkircheimu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. srpanj 2024. 15:33

Bad Kleinkirchheim, jedno od najposjećenijih koruških skijališta koje u zimskoj sezoni ima blizu pola milijuna noćenja, ljetna je baza Bijelo-plavih u kojoj se udara završni “glanc” pred novu sezonu koja je pred vratima jer ostalo je manje od tri tjedna do prve utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Nogometaši Osijeka trenutno su u onoj fazi priprema koja im inače najteže pada, kada se diže razina fizičke spreme i u kojoj se diše “na škrge”. Tog režima pošteđen je zasad tek Pedro Lima koji je već prvog dana austrijskog dijela priprema osjetio bol u kvadricepsu. Ozljeda nije zabrinjavajuća, ali zbog neugodne boli ipak zahtjeva poseban tretman. Brazilac, inače nova “desetka” Bijelo-plavih, s početkom idućeg tjedna će se priključiti suigračima u redovnom trenažnom procesu.

Na terenu pred nosom

Treniralo se i u subotu u dva termina iako Bijelo-plave u nedjelju u 17 sati, uz izravan prijenos utakmice klupskom YouTube kanalu i MaxSportu 1, očekuje druga utakmica na austrijskim pripremama. A trenirat će se i prijepodne na dan utakmice. Nakon češkog Jabloneca prije četiri dana sparing partner ovaj puta će biti novi mađarski prvoligaš Nyiregyhazi Spartacus. Za razliku od prethodne provjere do koje su putovali sat i pol vremena, nogometaši Osijeka u nedjelju će igrati na terenu koji im je “pred nosom”, na malom stadionu nižerazrednog FC Reifeissenbank u Bad Kleinkirchheimu na kojem inače svakodnevno treniraju, a koji se nalazi na doslovno nekoliko minuta laganog hoda od hotela u kojem su smješteni.

Od vijesti vrijedi izdvojiti tek kako Nikola Janjić više nije član Osijeka. Što je bilo i očekivano. Ovaj U21 reprezentativac Crne Gore, pa čak i kapetan te selekcije, vratio se u nikšićku Sutjesku odakle je u ljeto 2022. i stigao među Bijelo-plave. Dvije godine od dolaska, odnosno dvije godine prije isteka ugovora, Janjić je dobio papire i nakon sporazumnog raskida suradnje slobodu da potraži novu sredinu. U idućim danima trebao bi biti poznat status još trojice igrača koji su pod ugovorom s Osječanima, a koji u idućoj sezoni neće biti dio svlačionice - Kristijana Lovrića, Vinka Petkovića i Luke Zebeca.

Dvojac u Cibaliju

Prije nekoliko dana sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto kako će momčad s kojom trener Federico Coppitelli trenutno radi više-manje biti momčad kakva će biti i posljednjeg dana priprema. Eventualno uz još jedno ili dva pojačanja, a možda više niti jednim, ovisno o tome što će se ponuditi na tržištu koje će se “zakuhati” po završetku Europskog prvenstva. Svejedno, pojedini poljski mediji posljednjih dana pisali su o interesu varšavske Legije za Darka Nejašmića. Pitali smo Jose Bota za komentar, a on je samo odmahnuo rukom na te špekulacije. Njegov stav oko neprodavanja ključnih igrača, a Nejašmić je svakako jedan od njih, odavno je poznat.
U međuvremenu odlučeno je kako će juniori Luka Barić i Antun Damjanović prva seniorska iskustva stjecati u drugoligašu Cibaliji gdje će iduću sezonu provesti na posudbi. Niko Farkaš, inače strijelac i najbolji pojedinac u finalu juniorskog Kupa kojeg su Osječani nedavno osvojili, u idućoj fazi svoga razvoja trebao bi provesti na posudbi u Vukovaru.

Coppitelli za Sport Italiu: Projekt Osijeka ima zaista sve

Rad Osijekova trenera Federica Coppitellija prati se i u Italiji. Sport Italia posvetila je prostor novom treneru Osijeka.
- Znam da to svi govore, ali za mene je dolazak u Osijek bio prilično lak izbor. Mnogi me pitaju zašto sam izabrao destinaciju koja nije tako obična, s obzirom da sam u inozemstvu, ali ovdje sam pronašao klub koji brzo raste u svim segmentima uz prisustvo direktora Bota koji ima međunarodni značaj. Kada su mi objasnili svoju viziju i projekt, moram biti iskren, bila je to brza odluka! - kazao je Coppitelli.
Kazao je kako u Osijeku ima sve izazove koje je želio - rad s mladim igračima i imperativ rezultata.
- Ciljevi su već izraženi javno, stvoriti ambiciozan put, rasti sa svih točki gledišta i razvijati mlade igrače. Uglavnom postići dobre rezultate i razviti talent što sam do sada i radio tako da će posao biti više-manje isti za mene. Sa stanovišta ideja, tražim nogomet koji naše najvažnije igrače stavlja u poziciju da se izraze i razviju svoju kvalitetu. Motivira me što mogu raditi s talentiranim mladim igračima. Mlad sam trener s velikim ambicijama, a projekt Osijeka ima zaista sve, pravi miks mladih igrača koji će se dobro razvijati, onih koji su se već afirmirali te također i momaka s iskustvom - zaključio je Coppitelli. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. srpanj 2024 15:34