VLADO KOS Cropix
HEROJ MODRIH

Bruno Petković: ‘Zašto panenka? Zbog onoga što mi je rekao vratar Malenica prije izvođenja‘

Petković je iskoristio dva kaznena udarca i osigurao pobjedu zagrebačkoj momčadi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. rujan 2023. 23:30

Bruno Petković uspješno je iskoristio dva kaznena udarca protiv Osijeka, u 87. i 90+9. minuti. Prethodno je poentirao Mahir Emreli (70.), stoga su Petkovićevi pogoci vrijedni preokreta nad Osječanima, za koje su zabijali Ramon Mierez (7.) i Domagoj Bukvić (46.).

Pitali smo se i tijekom prijenosa - genij ili luđak? Petković je pri rezultatu 1:2 kazneni udarac realizirao - panenkom! Pred mikrofonima MaxSporta objasnio je i zašto.

- Iskreno, Malenica mi je prišao i rekao da neću šutirati po sredini. Rekao sam da hoću, zato sam to i učinio. Bitnije je da s nova tri boda mirni dočekujemo pauzu - poručio je heroj Modrih.

Istaknuo je i značaj ove pobjede u kontekstu teških udaraca koje su Modri primili posljednjih dana i tjedana. Ispadanje od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka, pa onda i prodana maksimirska pobjeda od 3:1, koja se u Pragu protiv Sparte pretvorila u 4:5 poraz.

- Trebao nam je jedan pozitivan rezultat i pozitivan šok nakon prvog poluvremena. Poklonili smo gol, a to je normalno jer težimo riziku. Drago mi je da je Boško pogriješio baš na taj način, mislim da ćemo biti sve bolji iz utakmice u utakmicu. Nekad se osjeti da nije lagano igrati poslije tri dana, ali nakon svega što smo proživjeli, mislim da se u prvom poluvremenu više radilo o psihološkoj blokadi nego fizičkom umoru - zaokružio je dvostruki strijelac, koji je pogocima istopio razliku između Hajduka i Dinama, Bijeli sada imaju pet bodova plusa.

Možda je postojala psihološka blokada, ali Petković je u završnici pokazao o kakvoj se glavi radi...

Dodajmo da Petković nije ponudio odgovor na pitanje je li produžio ugovor s Dinamom:

- Ovdje sam da pričam o narednim utakmicama i reprezentaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:40