VLADO KOS/CROPIX
DISCIPLINSKE MJERE

Bule kažnjen novčano i suspenzijom od tri utakmice! Dinamo i Hajduk također lakši za nekoliko tisuća kuna

Iako se ispričao za počinjeno nakon utakmice, pomoćni trener Osijeka Nino Bule nije izbjegao kaznu
Piše: SNObjavljeno: 16. veljača 2022. 13:46

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 23. kola HT Prve lige, pa je tako Hajduk kaženjen s 22 tisuće kuna, Dinamo sa sedam, dok je Osijekov pomoćni trener Nino Bule kažnjen s tri tisuće kuna i tri utakmice suspenzije.

Hajduk je kažnjen s 22.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice protiv Slaven Belupa na Poljudu. Od strane domaćih navijača Torcide od 64. do 72. minute zapaljeno je dvadesetak baklji i tri dimne kutije na zapadnoj tribini i jedna u 67. minuti na istočnoj tribini, sve su dogorjele na tribini. GNK Dinamo kažnjen je sa 7.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Gorica. Od strane pripadnika navijačke skupine BBB u 71. minuti utakmice zapaljeno je sedam baklji, od kojih je pet bačeno na tartan stazu, gdje su i ugašene.

Iako se ispričao za počinjeno, pomoćni trener Nino Bule kažnjen je jedinstvenom kaznom od 3.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti zbog isključenja uslijed vrijeđanja (čl. 53.b DP HNS-a) i prijetnji (čl. 59. DP HNS-a) sucima tijekom utakmice Osijek - Rijeka.

Podsjećamo, pomoćnik Nenada Bjelice dobio je izravan crveni karton zbog prigovora nakon što je sudac Fran Jović i poslije pregleda VAR snimke odlučio kako igranje rukom braniča Rijeke Krešića u kaznenom prostoru ipak nije za kazneni udarac. Jović je u zapisnik nakon utakmice unio svoja zapažanja incidenta i naveo sočne psovke koje mu je uputio Osijekov pomoćni trener, a dan kasnije oglasio se i Bule.

Linker
22. lipanj 2022 11:17