Nenad Bjelica i Ante Čačić

 GORAN MEHKEK Cropix
REAKCIJE TRENERA

Čačić: ‘Mi smo prvi dio odigrali s igračem manje!‘ Evo kako je Bjelica prokomentirao težak poraz na rođendan

‘Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Nadigrali su nas i zasluženo dobili‘, kaže trener Osijeka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 23:26

U derbiju šestoga kola HNL-a postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Dinama na maksimirskom su stadionu svladali Osijek s velikih 5:2.

Trener Ante Čačić naglasio je da su Modri prije svega orijentirani na europski dvoboj s Norvežanima:

"Igrali smo dobru utakmicu, Dinamo je bio odličan 15 minuta, a onda se idućih 30 minuta dogodila dominacija Osijeka. U poluvremenu smo napravili dvije izmjene i to je izgledalo mnogo bolje, Dinamo je zasluženo pobijedio. Mi smo mislima već bili u susretu s Bodo/Glimtom, slagali smo momčad da to bude vježba za srijedu. Jako sam zadovoljan svim igračima koji su danas dobili minutažu, ali čestitam i Osijeku, odigrali su jako dobro. Marko Tolić je imao problema uoči utakmice, mislili smo da nije ništa, no pokazalo se da smo prvi dio odigrali s igračem manje. Lijevi bočni, da... Pero (Bočkaj) je jako dobar, imao je dvije asistencije, popravlja se u fazi obrane te mislim da će u bliskoj budućnosti biti dobar bek. Protiv Norvežana ne smijemo ići na glavu, moramo biti mirni i biti svjesni da se radi o iznimno dobroj momčadi."

image
GORAN MEHKEK Cropix

S druge strane, slavljenik (u subotu je napunio 51 godinu) Nenad Bjelica nije imao razloga za zadovoljstvo:

"Prije svega čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Što se nas tiče, gledali smo dva različita poluvremena. U prvome dijelu bilo je dobro, vršili smo pritisak i otišli s 1:0 na odmor. U nastavku su nas nadigrali i zasluženo dobili. Jedino čime možemo biti zadovoljni, kako smo parirali Dinamu i bili stabilni, to je prvo poluvrijeme. Međutim, nogomet se igra 90 minuta. Konačnim rezultatom ne možemo biti zadovoljni. Dinamo ima u Petkoviću, Periću, Drmiću sjajne igrače koji dobro igraju glavom. Teško je spriječiti takve golove. Oni imaju neupitno veliku kvalitetu i to su pokazali. Nas sada čeka Hajduk i nadamo se da ćemo pobijediti", Bjeličina je ocjena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 10:50