NK OSIJEK
PRED OGLED S TURCIMA

Čeka ih nemoguća misija: Osijeku treba istinsko čudo, ali na Pampasu rade jedinu ispravnu stvar

Igra se, a dok ima i jedan posto šanse za čudo, treba mu se nadati i prizivati ga
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 23:55

Osijek je u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige teško stradao na prošlotjednom gostovanju kod turske Adane Demirspor, a nakon poraza (1:5) trebalo bi se u uzvratu na Opus Areni dogoditi istinsko čudo da momčad trenera Stjepana Tomasa nastavi svoj europski put.

Normalno je i sportski da se trener Osijek nada velikom preokretu jer je u konačnici jedino takav pristup i ispravan, ali turska momčad je sastavljena od odličnih pojedinaca i biti će to za Osijek gotovo nemoguća misija, ali dok se igra ima barem i jedan posto nade u čudo.

Adana Demirspor je sto puta jača od Santa Colome iz Andore, amaterske momčadi koju je Osijek 6. srpnja 2017. svladao u Gradskom vrtu 4:0 u uzvratu prvog pretkola Europske lige. Pred više od četiri tisuće gledatelja dva puta je poentirao Petar Bočkaj, dok su se po jedanput u listu strijelaca upisali Muzafer Ejupi i Borna Barišić, koji je bio precizan s bijele točke, a to je bio samo trening za najveću europsku pobjedu osječkog sastava u povijesti i izbacivanje nizozemskog PSV-a u 3. pretkolu pod vodstvom trenera Zorana Zekića.

Nada nije ugašena

No, može li Tomas nadmašiti Zekića i kreirati rijetko viđeni pothvat? Realno - nije realno! Kako god, Tomas se nada...

- Adena ima igrače visoke individualne kvalitete, a mi svoje prilike nismo iskoristili i utakmica je otišla u drugom smjeru. Bit će teško u uzvratu, ali nećemo se predavati do samog kraja - istaknuo je Tomas nakon dvoboja u Turskoj.

Utakmica s Adanom Demirspor na rasporedu je u četvrtak u Opus Areni od 20.00, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Tomas za tu prigodu imati širi igrački kadar nego danas, odnosno, hoće li mu na raspolaganju biti Bralić i Žaper, koji s momčadi nisu ni putovali za Adanu, odnosno, za Pulu, gdje je Osijek jučer gostovao kod Istre 1961.

Linker
20. svibanj 2024 05:23