Federico Coppitelli

 ANTE CIZMIC Cropix
NAJAVA TALIJANA

Coppitelli ne smije ‘kiksati‘ u derbiju začelja: ‘Nismo tražili alibije, želimo sve učiniti ponosnima‘

‘Prolazili smo manje i veće prepreke kroz ovo razdoblje, ponekad nam je sreća okrenula leđa‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. rujan 2024. 16:29

Tri puta u tri prvenstvene utakmice Osijek je posrnuo pred svojim navijačima, u uvodnih pet ligaških ogleda upisao je tek jedan bod i zato će u nedjelju Bijelo-plavi igrati derbi začelja. Nakon što je kolovoz prošao bez ijednog HNL trijumfa, vrijeme je za pobjedu, slažu se svi u Opus Areni.

- Vrijeme prolazi i moramo početi pobjeđivati. Već sam pričao o tomu da smo prolazili manje i veće prepreke kroz ovo razdoblje, ponekad nam je i sreća okrenula leđa. No, sada nije vrijeme za razgovor o prošlosti, nego za utakmicu koju igramo u nedjelju. U njoj baš jako želimo pobijediti. Zbog ovakvog početka sezone, svi smo itekako "gladni" pobjede. Nismo u proteklom razdoblju smišljali nikakav alibi, nego se posvetili razmišljanju što svatko od nas može i treba učiniti drukčije da bismo bili uspješniji. Svi smo na istoj liniji i za nas sada počinje onaj drugi dio sezone - najavio je trener Bijelo-plavih utakmicu u kojoj je pobjeda imperativ.

Nije imao Coppitelli puno prostora, reprezentativci su mu se vratili tek u četvrtak tako da je stigao odraditi tri treninga u kompletnom sastavu tako da prostora za velike promjene nije niti bilo. Dočekao je tako napokon i Jakupovića u trenažnom procesu nakon što je milijun eura plaćeno pojačanje silom prilika odigralo prvu utakmicu i prije nego što je odradio prvi trening. Iako bez ozlijeđenih Mkrtčjana, Guedesa i Ademija, ali i Nikole Čavline koji se po povratku s reprezentativne akcije požalio na ozljedu zbog čega posljednjih dana nije niti bio u treninzima. Doduše, on je od prošlog kola izgubio status "jedinice".

- Vjerujem da ćemo u konačnici sada biti ono što smo bili u prvim utakmicama sezone, momčad s dobrim identitetom koja nas sve može učiniti ponosnima. I, naravno, želimo u nedjelju pobijediti, više od ičega - poručio je Coppitelli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 16:30