Slavlje igrača Gorice tijekom utakmice s Osijekom

 GORAN MEHKEK/Cropix
OGORČENJE ZBOG SUĐENJA

Da takva dva penala nisu dosuđena Dinamu, Hajduku ili Rijeci, o tome bi se pričalo danima, sve bi gorjelo

Bijelo-plavi su rezultatski teško stradali u Gorici, a Zoran Zekić doživio je prvi poraz od povratka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. studeni 2023. 21:24

Osijek je izgubio u Gorici, na kraju rezultatski puno teže nego što je zaslužio, Zoran Zekić doživio je prvi poraz po povratku na klupu bijelo-plavih, a u gradu na Dravi tema je - suđenje.

Kakav status Osijek "uživa" u nogometnim krugovima još jednom se potvrdilo u Gorici. Prvo je kod rezultata 0:0 Strukan start na Mierezovu nogu koji se u tom trenutku nalazio unutar kaznenog prostora prešutio. Iz VAR-a su ga pozvali da još pogleda situaciju, a on je nakon snimke odlučio kako nema elemenata za jedanaesterac. Da se takav start, otvorenim đonom na zglob, dogodio na bilo kojem drugom dijelu terena, bio bi sviran prekršaj.

A taj bi prekršaj u ogromnoj većini slučaja bio sankcioniran i žutim kartonom. Dva puta je Ramonu Mierezu potom sviran kontraprekršaj u skoku s Banićem i Maločom. U situaciji kada je Brlek dobio laktom u glavu sudac je ostao nijem, a onda nije dosudio ni prekršaj na Braliću. Bila je to kap koja je prelila čašu strpljenja inače staloženog kapetana bijelo-plavih Vedrana Jugovića koji je zbog prigovora dobio žuti karton. Mikrofoni pokraj terena uhvatili su njegove riječi upućene sucu nakon što je javno opomenut:

- Pričat ćemo poslije.

Šutnja na Opus Areni

Ušli su u nervozu nogometaši Osijeka, a navijači bijelo-plavih još su na poluvremenu na društvenim mrežama zazivali da se njihova momčad niti ne vrati na teren. Gol Miereza u nastavku je pao iz milimetarskog zaleđa, no VAR snimka navijačima Osijeka nije dala jasan dokaz u opravdanost te odluke jer linija je povučena u trenutku dok je nakon dodavanja Gržana lopta već bila u zraku. Ni igranje rukom Pršira u drugom dijelu također nije bilo dosuđeno kao kazneni udarac. Navodno zbog prekršaja Lovrića koji je prethodio tome. Ali nikakav prekršaj nije dosuđen!?

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Ruku na srce, da takva dva kaznena udarca ne budu dosuđeni recimo Dinamu, Hajduku ili Rijeci danima bi "gorio" javni prostor i propitivale se sudačke odluke. S Opus Arene se zasad ne oglašavaju kao što su odšutjeli i nakon što su nedavno oštećeni na Poljudu, odnosno zakinuti za isključenje Šarlije potkraj prvog dijela što je brzo palo u zaborav s obzirom na to da su bijelo-plavi na kraju pobijedili.

Iako još vruće glave nakon utakmice u kojoj je burno kao i čitava klupa bijelo-plavih reagirao na suđenje Zoran Zekić uspio je ostati suzdržan. Posljednji puta, nakon utakmice protiv Dinama, zbog komentiranja suđenja klupski dužnosnici kažnjeni su novčano (bivši trener Stjepan Tomas) i zabranom obnašanja dužnosti na mjesec dana (sada također bivši sportski direktor Kulešević).

"Prebolan trenutak"

- Ima netko tko se time bavi i tko bi to trebao analizirati i dati neki svoj sud o svemu. No, ako se i pokaže da su sudačke odluke bile pogrešne, ništa nam to neće vratiti. Osobno nemam vremena trošiti na to, nego analizirati sebe i svoju momčad - suzdržao se Zekić nakon utakmice jačeg komentara.

A ima dosta toga za analizirati i ukazati svojoj momčadi kojoj već za četiri dana slijedi nova utakmica.

- Na kraju smo poraženi s 3:0 iako smo dosta dobro izgledali u prvom poluvremenu. Imali smo odličnu šansu preko Bukvića, kontrolirali smo utakmicu i onda, nažalost, neshvatljivo primili gol duboko u sudačkoj nadoknadi, nakon njihovog ubacivanja iz auta i "rikošeta" pred našim vratima. I drugo poluvrijeme smo otvorili dobro, zabili pogodak koji eto nije bio priznat, kasnije smo isto imali sjajnu šansu preko Miereza, ali nismo uspjeli izjednačiti. Naravno da mi se ne sviđa kako smo reagirali u posljednjih dvadesetak minuta, nekako smo se raspali i dobili dva jeftina gola, posebice treći. Sve su to stvari o kojima moramo razmišljati i možda je sreća što imamo novi dvoboj za svega nekoliko dana, da se ekipiramo. Znali smo da će doći i ovakav trenutak, malo je ipak prebolan, pa imamo na čemu raditi i tražiti neka bolja rješenja - dodao je trener Osijeka.

Srećom pa se u svlačionici bijelo-plavih neće dugo vraćati na poraz u Gorici jer odmah se moraju fokusirati na Hajduk koji im dolazi na noge već u srijedu.

- Prvenstvo je dugačko i dosta izjednačeno, bit će još puno ovakvih utakmica koje će se lomiti na nečiju stranu. Danas je otišlo u korist Gorice i čestitam im. Mi se moramo već od sada pripremati za Hajduk i ispravljati svoje pogreške. Znam da to nije popularno reći, ali sam ipak zamolio za malo strpljenja za neke stvari budući da se previše toga izdogađalo u momčadi. Dečkima treba podrška i nadam se da ćemo im svi zajedno pomoći i da ćemo izgledati puno bolje nego u Gorici - zaključio je trener bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:39