Laszlo Kleinheisler

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NOVI LIST U KARIJERI

Dinamo ostaje bez pojačanja? Bio je velika želja na Maksimiru, ali sve je izgledniji transfer u inozemstvo

Potencijalna odšteta je bitno manja u odnosu na ljetos traženih tri milijuna eura
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 10:50

Laszlo Kleinheisler u utorak bi se trebao priključiti suigračima na pripremama u Umagu, osim ako... Za mađarskog veznjaka postoje dvije konkretne ponude iz inozemstva, a jedna je, kako doznajemo, blizu realizacije. Koja je potencijalna nova destinacija jednog od najboljih nogometaša Bijelo-plavih prošle jeseni nismo uspjeli doznati, sportski direktor Ivica Kulešević rekao je tek kako se radi o "uglednom europskom klubu". Potencijalna odšteta je također u skladu s očekivanjima kluba iz Wilsonove ulice, iako je sigurno bitno manja u odnosu na tri milijuna eura, koliko su ljetos imali na stolu za mađarskog veznjaka kojemu na ljeto istječe ugovorna obveza.

Kleinheisler i njegovi zastupnici navodno su zadovoljni financijskom stranom ponude, kao, uostalom, i klub iz Gradskog vrta nakon što je svakog dana sve očitije kako mađarski veznjak neće prihvatiti ponuđeno produženje ugovora s Osijekom uz povišicu u primanjima koja je do sada imao. Raspletu li se u idućim danima razgovori u smjeru u kojem se očekuje, bit će to win-win-win situacija na zadovoljstvo sve tri strane uključene u pregovore. Kleinheisler će okrenuti novu stranicu u nogometnoj karijeri i krenuti u nove izazove uz financijski bolje uvjete od onih koje mu u Gradskom vrtu nude, Osijek će na ime transfera igrača koji odrađuje posljednje mjesece ugovora i koji je već sada u mogućnosti potpisati predugovor s drugim klubom ipak dobiti izvjesnu odštetu, a potencijalno novi Kleinheislerov klub neće morati čekati ljeto da reprezentativni mađarski veznjak odjene njihov dres.

Kleinheisler zbog crijevne viroze praćene visokom temperaturom nije ni otputovao u Umag, nego je ostao u Osijeku na infuzijama, no ipak mnogi su razlog njegovog nedolaska našli u neizvjesnom statusu oko njegove budućnosti. Klub iz Gradskoga vrta je pred mađarskog reprezentativnog veznjaka još prije nekoliko mjeseci izašao s ponudom nastavka suradnje na još dvije godine i to pod bitno boljim financijskim uvjetima nego što ih je imao do sada. "Ispružili" su se čelnici iz Gradskog vrta koliko su mogli, pritom pazeći da ne naruše strukturu primanja u svlačionici. Kleinheisler se, međutim, još uvijek nije službeno odredio o ponuđenim uvjetima, iz čega nije teško zaključiti kako s njima ipak nije zadovoljan. Unatoč neizvjesnoj situaciji oko njegove budućnosti među Bijelo-plavima, iz kluba su jasno poručili kako će se u slučaju da i na proljeće ostane u Gradskom vrtu i bez potpisanog novog ugovora prema Kleinheisleru ponijeti profesionalno, kako neće biti odstranjen iz svlačionice, nego će i dalje biti u konkurenciji za momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:54