Marko Tolić, Rasmus Lauritsen i Stefan Ristovski

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKA NAJAVA

Dinamov as poslao snažnu poruku: ‘Najbolje smo ostavili za tri zadnje utakmice, u nedjelju pobjeđujemo!‘

‘Uz podršku s tribina, mogla bi to biti lijepa nedjelja. Ne samo Osijek, želimo pobijediti sve do kraja‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2022. 07:59

Kad bismo ovu Dinamovu sezonu morali opisati kroz jednog igrača, najbolje bi pristajao - Rasmus Lauritsen. Danski stoper u sezonu je ljetos ušao kao prva stoperska opcija, kao igrač za kojega su već počele pristizati i ponude, došao je i u širi krug reprezentativaca. A onda se sve okrenulo. Lošija forma, potom i ozljeda, udaljili su ga iz prvih 11, mijenjali su se treneri, sustavi, Lauritsen se teško vraćao u prvi plan. Sad, pred kraj sezone, opet igra, u zadnje tri utakmice bio je starter.

Pred Dinamom je derbi s Osijekom, bilo bi, naravno, bolje da su Modri svladali Lokomotivu, mirnije bi dočekivali Bjeličinu momčad. Što se to događa Dinamu u zadnje vrijeme, zašto tako teško pobjeđuje?

- Moram reći da je liga ove godine jača nego lani, to je osnovni razlog. Svi su klubovi bolji, utakmice su teže, zahtjevne, od prvog kola do sad. No, istina je i da mi nismo u nekim utakmicama bili pravi, na svojoj razini. Zašto je to tako, teško je objasniti. Nogomet je takav, uvijek forma ide gore-dolje, kako pojedinim igračima, tako i čitavoj momčadi, ne može se uvijek igrati savršeno, uvjerljivo - priča Lauritsen, kojega pitamo je li možda, protiv Lokomotive, bila stvar u motivu, jesu li možda Dinamovi nogometaši ušli u "lako ćemo" brzini?

image

Rasmus Lauritsen

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Ma, ne može se u takvim utakmicama govoriti o nedostatku motiva, to sigurno nije razlog. Pogotovo u onakvoj atmosferi, uz toliku podršku navijača kakvu imamo ovog proljeća. Nismo bili pravi, ali ja sam veliki optimist za ove tri preostale utakmice. U nedjelju očekujem našu pobjedu protiv Osijeka!

Onda je još, na tu temu, dodao:

- Siguran sam da smo najbolje od sebe ostavili za ove tri završne utakmice i da ćemo to i pokazati na terenu. Osjećam da ćemo u nedjelju protiv Osijeka odigrati dobro, da ćemo pobijediti. Dinamo i dalje ima najbolju momčad, najbolje igrače, ta kvaliteta mora doći do izražaja kad je najvažnije. A to je sad!

Zaključili smo, njegova je sezona upravo poput ove Dinamove, prepuna oscilacija, preokreta. Kako je on doživio sve te trenutke, od statusa prvog stopera, preko ozljeda, klupe, do povratka u momčad?

- Jesam li razočaran? Nakon odlične prošle sezone naravno da sam možda očekivao da će ova sezona biti bolja nego što je u ovom trenutku. Trenutak u kojem me zadesila ozljeda je bio loš, ali ipak mislim da sam imao solidnu prezentaciju i da sam pokazao da ekipa može računati na mene, čak i kad nisam bio u najboljoj formi. Ali, naravno da bih volio da sam bio na višoj razini i da nije stigla ta ozljeda. Ne može uvijek sve biti idealno. Znam da postoje usponi i padovi u nogometu, kao i u životu, moje je da radim najbolje što mogu, da uporno treniram i napredujem igrački, i onda kada i nije lako. Nije mi žao, borim se i dalje svaki dan kako bih napredovao i pomogao ekipi bez obzira na sve.

Kad već govorimo o ovoj sezoni, obilježile su je dosad i smjene trenera, promjene sustava igre. Kako je to utjecalo na igrače?

- Pa, malo jest kaotična sezona, nismo onako stabilni kao što smo bili lani. Svi volimo kad je sve idealno, pozitivno, ali nekad se treba prilagoditi i na ovakve stvari, na promjene, nije to ništa novo u nogometu. U konačnici, bitno je osvojiti naslov prvaka, a ja sam uvjeren da ćemo mi to napraviti, da ćemo, ponavljam, odigrati do kraja tri kvalitetne utakmice. Naslov prvaka bio bi ispunjenje onoga što smo si zacrtali, što nam je bio cilj, dakle, sezona će na kraju s tim trofejem biti uspješna, unatoč svemu ovome o čemu pričamo.

Sad je na redu Osijek. Povijest dvoboja s momčadi iz Gradskom vrata najavljuje neizvjesnu utakmicu do samog kraja.

- Uvijek su to teške, zahtjevne utakmice, znamo da nam neće biti lako. Osijek je odlična, čvrsta momčad, međutim, kažem, očekujem našu pobjedu i još jedan korak bliže naslov prvaka. Uz podršku s tribina, mogla bi to biti lijepa i uspješna nedjelja za nas. Ne samo Osijek, želimo pobijediti sve do kraja, pokazati koliko vrijedimo i da smo doista najbolji u ligi.

Ono što je, također, činjenica jest da Dinamovi napadači, a nisu ni Osijekovi ništa bolji, zabijaju vrlo malo pogodaka u zadnje vrijeme. Zašto je to tako, možemo li očekivati da će možda netko u ovom derbiju promijeniti smjer, zabljesnuti barem protiv Osijeka? Kome predviđa da će biti igrač odluke u nedjelju?

- Postigli smo 60 golova do sada, što nije malo. Samo je Rijeka zabila više, iako nije sve u postizanju golova, već i u dobroj obrani. Napadamo kao momčad i branimo se kao momčad, i kada si dobar u te obje stvari onda je to zasluga cijele ekipe, a ne pojedinaca. Imamo vrhunski kvalitetne igrače, nema razloga za brigu. Moramo protiv Osijeka biti čvrsti, sigurni, disciplinirani, težiti tome da zaustavimo prilaze golu, a onda će, vjerujem, netko i zabiti. Potpuno je svejedno tko, hoće li to biti napadač, netko iz sredine terena ili obrane - zaključio je Lauritsen.



Naravno da sam optimist

Hoće li Danac i protiv Osijeka biti starter teško je reći u ovom trenutku, no, činjenica je da je ono što je u zadnje vrijeme odigrao bilo mnogo bolje od izdanja iz prvog dijela sezone kad je i izgubio mjesto u udarnih 11, djeluje mnogo sigurnije, opet je onaj nasmijani Ras.

- Naravno da sam optimist, uvijek sam, zašto ne bih bio i sad?! Dobra je atmosfera na terenu i izvan njega, imamo odlične igrače i nemamo razloga sumnjati u pozitivan kraj ove priče.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:09