Dion Drena Beljo

 MARKO MRKONJIC Cropix
BIZARNO NATEZANJE

Dok čekaju novac od velikog transfera, ispada da su u Istri i sami dužni Osijeku, evo i zbog čega

Za posao koji je završen još ljetos iz Pule prema Gradskom vrtu još nije odaslan niti cent
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 16:46

U Gradskom vrtu se kane držati slova ugovora s Istrom. Momčad iz Pule dobit će svoj dio “financijskog kolača” od transfera Diona Drene Belje u Augsburg, koji je zaključen prije samo dva tjedna. A pripada im deset posto kako je dogovoreno u ljeto 2021. prilikom posudbe mladog napadača na Aldo Drosinu. Međutim, s obzirom na to da se milijunski transferi isplaćuju u ratama, tako će se i u Istri morati malo strpjeti za svoj novac.

”Nemamo potrebu komentirati novinarske napise, niti s drugim klubovima komunicirati putem medija i preko novinara. S Istrom 1961 imamo odličan odnos, što se vidi kroz broj igrača koje smo posljednjih sezona usmjerili prema tom klubu i nećemo dozvoliti da netko svojim medijskim napisima to naruši. Budući da je svaki transfer reguliran ugovorom, postupat će se sukladno istom”, poručili su kratko iz Gradskog vrta.

image

Robert Mišković (desno) u dresu Istre

DUSKO MARUSIC Cropix

A dok Istra čeka novac od Osijeka, i Osijek čeka novac od Istre. Doznajemo kako u Gradskom vrtu istovremeno imaju potraživanja prema pulskom prvoligašu, odnosno, čekaju na postotke koji im od Istre slijede na ime prodaje Roberta Miškovića u češki Banik iz Ostrave. Mišković je, naime, na Alda Drosinu došao iz Osijeka u ljeto 2021. Bijelo-plavi tada nisu naplatili nikakvu odštetu, ali je zato u njegov transfer ugrađen određeni postotak od iduće prodaje. Mladi nogometaš je ljetos Pulu napustio u poslu teškom 250.000 eura (barem je takva cifra navedena na Transfermarktu). Od njegovog transfera u Češku je prošlo pola godine, no na račun kluba iz Gradskog vrta još nije uplaćen ni cent.

Inače, od dolaska mađarskih vlasnika u Istru je upućeno dosta igrača iz Gradskog vrta (Aljoša Vojnović, Nikola Matas, Luka Marin, Josip Špoljarić, Robert Mišković, Dion Drena Beljo, Vinko Petković), kojima je najčešće Osijek za vrijeme igranja na posudbi pokrivao plaću ili u cijelosti ili u najvećem dijelu iznosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 04:22