GORAN MEHKEK Cropix
U OSIJEKU ‘KLJUČA‘

Dok Uprava šuti o suđenju, navijači su bijesni. Reakcija nakon Dinama bila je samo predstava

Osijek je HNS-u bitan samo kada treba ugostiti reprezentaciju na Opus Areni koju su izgradili - Mađari
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 06. studeni 2023. 08:16

Osijek je još jednom pokleknuo u Velikoj Gorici, čime je prekinut niz od tri ligaške pobjede. Na stadionu na kojem su 1993./1994. ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u povijesti HNL-a, kada je tadašnji Radnik pao sa 7-0, bijelo-plavi od ulaska Gorice u 1. HNL uglavnom prolaze loše.

U polju to čak i nije izgledalo loše, ali izostala je završnica u kojoj je Osijek bio neučinkovit dok je Gorica iskoristila praktički sve što joj se ponudilo te pokazala da je ozbiljan konkurent za Europu.

Zoran Zekić imat će o čemu s gračima razgovarati, što je i najavio, osobito u kontekstu posljednjih deset minuta utakmice, kada je Gorica s dvije kontre otišla do dodatna dva gola i velike pobjede. No, teško je sve to ne staviti u kontekst svih događaja na utakmici, osobito onih u kojima je glavnu riječ imao sudac Duje Strukan.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Forumi i društvene mreže gore od bijesa zbog nedosuđenog penala na Mierezu kod 0-0, poništenog Mierezova gola pri 1-0 za Goricu zbog ramena u zaleđu (navijači ukazuju na VAR crtu pod nekim čudnim kutom, a da se ne vidi sasvim sigurno je li to trenutak upućivanja lopte) te igranja rukom Pršira u kaznenom prostoru, također pri 1-0. Ovdje ćemo se zadržati samo na HNS-ovskim kriterijima na primjeru nedosuđenog penala. Tako, kada igrač Osijeka Mkrtčjan, i to navodno zato što nijedna kamera to nije potvrdila, doslovno "pikne" Perića, onda je to kazneni udarac za Dinamo.

U subotu smo, pak, vidjeli situaciju u kojoj žestok start na nogu Miereza u kaznenom prostoru, po Strukanu, nije penal iako je riječ o startu za žuti karton. Bilo je još dvojbenih odluka na štetu Osijeka (navodni prekršaj Miereza na Baniću, nedosuđeni lakat u glavu Brleka...), ali Zekić se na suđenje nije želio vaditi, niti komentirati. Usredotočio se na svoju momčad i sve probleme s kojima se nosi. No, navijači su ljuti što uprava opet šuti. Sada ispada i da je reakcija nakon Dinama bila tek predstava na koju se HNS nije niti osvrnuo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Osijek je HNS-u bitan samo kada treba ugostiti reprezentaciju na Opus Areni koju su izgradili Mađari, jer su Vlada RH i HNS za to nesposobni. Na Zekićevu predstavljanju upitali smo direktora Vladu Čohara što će učiniti da treneru i klubu osigura ravnopravan tretman kod sudaca.

- Obaveza kluba je staviti trenera u najbolju moguću poziciju. Svi bismo trebali povući ručnu i napraviti korak natrag jer mislim da imamo razloga biti zadovoljni ligom i organizacijom. Načelno, situacija nije tako dramatična i kritična kao u nekim prethodnim vremenima. Ne vjerujem da se greške događaju namjerno - poručio je Čohar tada.

Nakon toga Osijek je oštećen u tri od četiri utakmice. Na Poljudu, u Karlovcu te u Gorici. Da, stvarno nije dramatično. Inače, u IO HNS-a nema nikoga iz NK Osijek. Apsurdno, Rijeka ima dva člana, pa i Gorica jednog. Doduše, postavlja se pitanje što bi bilo i da u IO HNS-a uđe netko od onih koji trenutno upravljaju klubom, kada ionako u ovom odnosu ne vide nikakav problem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:50