Petar Bočkaj je novi igrač Dinama

 GNK DINAMO
BOŽIĆNI POKLON NA MAKSIMIRU

Doznajemo detalje Dinamovog transfera godine, sve se odvilo u par sati, a evo koliko će zaraditi Osijek

Petar Bočkaj se na Badnjak vratio na Maksimir, a sve se odvilo munjevitom brzinom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. prosinac 2021. 15:56

Kakav poklon pod bor u Maksimiru, na sam Badnjak vratio se Petar Bočkaj. Ne može se reći da je šokantan transfer, jer spominjalo se Bočkaja u kuloarima kao moguće pojačanje, međutim, izgledalo je da od toga neće biti ništa, da će sve ostati samo na glasinama i pokušaju. Međutim, ipak se zakuhalo, počeli su pregovori dva konkurenta za naslov prvaka, dosad se činilo da je nemoguće da Dinamo i Bjeličin Osijek odrade neki međusobni transfer, nakon svega što se događalo između Dinamova bivšeg trenera i maksimirskog kluba. Ali, eto, moguće je!

U nekoliko sati na Badnjak dva su kluba dogovorila sve uvjete, a odšteta bi trebala iznositi između dva i pol i tri milijuna eura. Naime, to je novac koji je Osijek i dosad tražio za Bočkaja i za koji ga je bio spreman pustiti. Nema veze što je to Dinamo, odšteta je toliko, ako Dinamo plati, u redu. Tako su očito razmišljali u Osijeku, sam Bočkaj izgleda nije imao ništa protiv povratka u Maksimir iz kojeg je na mala vrata otišao prije punih sedam godina, tada je prvo zaigrao za niželigaša Maksimir i preko njega tražio daljnju afirmaciju. Ostalo je povijest.

Bočkaj iza sebe ima odličnu polusezonu u Osijeku, pogodak i šest asistencija, više sjajnih utakmica, a u Dinamu ga vide kao pojačanje na lijevoj strani, pogotovo u sustavu s trojicom u zadnjoj liniji na kojem je trener Kopić inzistirao u završnici sezone. Definitivno, igrač koji je zadnje dvije sezone sazrio, koji nije više onaj 'troublemaker' i koji bi, bude li u Dinamu igrao kao u Osijeku, Modrima trebao biti pojačanje. Naravno, ovisi i o njemu samome hoće li to biti.

Kako će na trransfer reagirati navijači u Osijeku, sigurno se nisu nadali da će njihov ponajbolji igrač odjednom osvanuti u Maksimiru, u redovima konkurenta? A možda Bjelica već ima nekog aduta iz rukava, možda je i on već našao rješenje. U svakom slučaju, ako smo mislili da je zanimljiva polusezona završila, prevarili smo se, svašta nas još čeka, Dinamo je prvi krenuo...

Linker
30. srpanj 2022 22:39