NIKSA STIPANICEV Cropix
ODLAZE ILI OSTAJU?

Dva ugledna kluba zapela za Osijekove dragulje! U Gradskom vrtu još uvijek čekaju službenu ponudu

Redove Bijelo-plavih ove zime su već napustila trojica igrača i to privremeno. Vinko Petković, Slavko Bralić i Kristijan Fućak
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. siječanj 2023. 06:05

Na popisu igrača koje je trener Bijelo-plavih poveo u Umag nalaze se 34 imena, a hoće li se svi oni i vratiti u Osijek teško je predvidjeti. Prijelazni rok u Gradskom vrtu zasad protječe mirno.

Upiti su, doduše, svakodnevni, ali zasad nema i previše konkretnih ponuda o kojima bi se u Osijeku mogli odrediti. Pogotovo ne onih u rangu zadovoljavajućih u koju spada ona LASK-ova čija je ponuda za Darka Nejašmića ukupno vrijedna 1,8 milijuna eura, a koja je uključivala milijun eura odštete i još 800.000 koliko je Osijek dužan isplatiti austrijskom klubu za transfer Jevhena Čeberka, bez razmišljanja odbijena ili pokušaj klubova iz Meksika i američkog MLS-a koji su Ramona Miereza željeli dovesti na posudbu s mogućnošću kasnijeg otkupa.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

No to ne znači kako se o Osijekovim igračima ne priča. Anderlecht ove zime svakako dovodi napadača, pojačanje na toj poziciji određeno je kao prioritet u zimskom prijelaznom roku, a belgijski mediji pišu kako se uži izbor trofejnog kluba sveo na tri imena. A jedno od njih, i to podcrtano, je Diona Drene Belje čiji razvoj već neko vrijeme prate i kojeg su uostalom jesenas dolazili gledati u Gradski vrt.

Istovremeno turski mediji pišu, a oni iz BiH prenose s obzirom da je riječ o njihovom mladom reprezentativcu, o interesu Fenerbahčea za mladog braniča Bijelo-plavih Adriana Leona Barišića koji je ove sezone napokon dočekao pravu priliku u Osijeku. Dalje od tih medijskih spekulacija zasad se nije otišlo jer kako doznajemo u klubu iz Gradskog vrta, navodni interes Anderlechta i Fenerbahčea za dvojicu mladih Osijekovih nogometaša još nije pretočen u službenu ponudu. Inače, i Beljo i Barišić ugovorima su vezani s Osijekom do ljeta 2025.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Trojica u Gorici

Redove Bijelo-plavih ove zime su već napustila trojica igrača i to privremeno. Vinko Petković, Slavko Bralić i Kristijan Fućak ostatak sezone provest će, naime, na posudbi u Gorici, a s njima vjerojatno neće stati broj onih koji će kraj sezone dočekati na privremenoj adresi. Što se, pak, dolaznih transfera tiče, njih ne može ni biti prije nego što Osijek ne skine administrativnu zabranu FIFA-e na registraciju novih igrača, odnosno ne podmiri dugovanja što će se svakako dogoditi u tjednima koji slijede. Ta “rampa” koliko god da neugodno zvučala, međutim, nije imala velikog utjecaja na planove slavonskog prvoligaša u zimskom prijelaznom roku s obzirom da je intencija ipak redukcija kadra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:48