Ramon Mierez

 DAMIR KRAJAC Cropix
ARGENTINSKI BIK

‘El Toro‘ se riješio ‘kletve‘ i ušao u golgetersku seriju života: ‘Molim naše igrače da mu daju veću podršku‘

Mierez je odradio velik dio posla protiv Lokomotive, a usput se uspio sačuvati od žutog kartona
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. veljača 2024. 07:38

Konačno! Najbolji strijelac lige Ramon Mierez prekinuo je svoj crni niz od pet uzastopnih neiskorištenih jedanaesteraca i zabio svoj prvi gol iz kaznenog udarca nakon tri godine. Posljednjeg je, naime, iskoristio još 26. veljače 2021.

Mierez je zabio na šestoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici i nikada u karijeri nije imao tako dugu golgetersku seriju. Način na koji Argentinac vuče Osijek na svojim leđima je nevjerojatan. Naime, kada se golgeterskom učinku "El Tora" od šest pogodaka dodaju i tri asistencije koje je upisao unazad šest prvenstvenih nastupa ispada da je sudjelovao kod čak devet od posljednjih 13 golova svoje momčadi. Odnosno njih nestvarnih 69 posto! Naravno, u utakmici protiv Istre koju je Mierez preskočio zbog ozljede Bijelo-plavi nisu zabili gol. Uz takve brojke ne treba i ne postoji bolja potvrda nedavnih riječi Zorana Zekića "Niti jedna momčad u ligi ne ovisi koliko mi ovisimo o Mierezu". Golom u Kranjčevićevoj koji mu je 13 u svim natjecanjima već je nadmašio svoj golgeterski učinak iz prošle sezone, a uoči posljednje trećine prvenstva koja je ostala za odigrati samo jedan pogodak dijeli ga od ponavljanja lanjskog napadačkog skora u HNL-u.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Puca od samopouzdanja argentinski bik, a to se vidjelo i po načinu na koji je u Kranjčevićevoj izveo kazneni udarac, snažno i precizno. Šubarić na vratima nije imao šanse iako je pogodio stranu u koju će Argentinac otpucati.

"Znao sam da će ga Ramon zabiti", kazao je nakon utakmice Domagoj Bukvić. A još donedavno nije bilo tako... Jedanaesterci kao da su bili "ukleti" za Miereza. Prvih šest jedanaesteraca koje je izveo u dresu Osijeka bio je siguran, no onda je počela njegova golgota jer bijela točka za njega je postala crna točka. Promašio je, naime, idućih pet. Posljednji puta u posljednjoj utakmici igranoj na Gradskom vrtu protiv Rijeke kada je u 90+7 minuti propustio priliku postati taj koji će golom "zatvoriti" kultni stadion. Taj crni krug konačno je zatvorio u Kranjčevićevoj ulici za svoj 11 prvenstveni gol čime se opet odvojio na ljestvici najboljih strijelaca lige.

Dodatan poticaj

Četiri su kaznena udarca ove sezone u HNL-u otpucali bijelo-plavi. Prije Miereza s 11 metara su zabili Jugović i Lovrić, dok je kazneni udarac zapucao Gržan. Da je opet zadužen za izvođenje najstrože kazne Mierez je saznao prije nekoliko dana.

- Mislim da se poštenje koje ima treba nagraditi i rekao sam mu poslije utakmice s Goricom da će on biti sljedeći izvođač kaznenih udaraca - otkrio je Zekić nakon utakmice protiv Lokomotive.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Trener bijelo-plavih vjeruje kako će Argentinac dobiti još jači vjetar u leđa nakon što je napokon prekinuo svoju crnu seriju koja ga je dugo vremena opterećivala.

- Hvala Bogu, danas ga je zabio i to će mu biti još jedan poticaj jer je svakom golgeteru i to bitno kad zabije iz penala, što nije jednostavno - kazao je Zekić i poslao poruku ostalim igračima da se ugledaju na Miereza.

- Molim naše igrače da mu daju veću podršku i da svi zajedno budu hrabriji i da igramo na način kako bismo svi htjeli. Znam da to nije baš jednostavno, ali naprosto moramo biti bolji.

Nastavak golgeterskog niza nije jedina dobra vijest oko Argentinca. Kada smo uoči utakmice upitali Zorana Zekića hoće li razgovarati s Mierezom i upozoriti ga da ima dva žuta kartona i da mu prijeti suspenzija za derbi protiv Dinama idućeg vikenda, dobili smo očekivani odgovor.

- Ako me pitate hoće li se štedjeti, znam da neće... Ramon prilično strši u pitanju agresivnosti i zalaganja ne samo u našoj momčadi već i u cijeloj ligi, pa valjda upadne u oko sucima. Njegova je energija nevjerojatna jer je s njom u stanju povući cijelu momčad na agresivniji pristup - priča Zekić o svom najboljem igraču.

image
VLADO KOS Cropix

I nije se štedio, bilo ga je u Kranjčevićevoj na svakom dijelu terena, otpucao je osam puta, osvojio 13 duela, ali istovremeno čak u dva navrata otklonio opasnost pred vlastitim vratima. I uspio se sačuvati od kartona.

Zekić: Moramo pronaći ljude s karakterom

Osijek, po običaju, nije blistao u Kranjčevićevoj. Iako, ako ćemo iskreno, posljednje predstava bijelo-plavih nije ni među njihova tri najgora izdanja na gostovanjima protiv Lokomotive samo u posljednje dvije godine.A u utorak u Kupu jednostavno mora biti bolje. Svjestan je Zekić itekako toga.

- Odmah nakon utakmice sam razgovarao s dečkima. Jedno pokazuju na treninzima, usvajajući zahtjeve, a onda im se dogodi totalna blokada na utakmici. A mislim da ne tražim ništa prekomplicirano, samo da budemo malo hrabriji i više vjerujemo u sebe te da preuzimamo odgovornost u nekim situacijama... Ne uspijevamo se nametnuti i moramo pronaći ljude s karakterom koji će biti hrabriji i odlučniji te jaki na lopti da nešto možemo kreirati prema naprijed - kazao je trener bijelo-plavih

Jurišić upitan za Kup utakmicu

Uoči povratka u Kranjčevićevu i utakmice četvrtfinala Kupa protiv Lokomotive u Osijeku brinu oko stanja Roka Jurišića. Sjajni lijevi bek nije završio prvenstveni ogled, izašao je u 61. minuti nakon što je sam zatražio zamjenu. Osjetio je bol u preponi i odmah je reagirao, signalizirao klupi bijelo-plavih i odmah je povučen iz igre pogotovo što je već rovit odigrao posljednje dvije utakmice. Srećom, u pitanju nije ništa strašno, ništa što bi izazvalo dugotrajni izostanak, ali s obzirom da je iduća utakmica već u utorak nitko ne može garantirati hoće li biti spreman. A Zekić pravih alternativa Jurišiću nema. Zebec se nije proslavio u Kranjčevićevoj, a kao moguće opcije ostaju ili Guedes ili Omerović,

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 16:41