Anton Matković

 GORAN MEHKEK/CROPIX
‘NOVI MANDŽUKIĆ‘

Europa će pričekati: Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa potpisao na tri godine!

Anton Matković s Osijekom je sklopio prvi profesionalni ugovor, do ljeta 2026. godine
Piše: SNObjavljeno: 19. prosinac 2023. 16:31

Napadač Anton Matković (17), jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa i član hrvatske U19 reprezentacije, potpisao je prvi profesionalni ugovor s NK Osijekom, objavio je klub s Opus Arene.

Matković je s Osijekom sklopio suradnju do ljeta 2026. godine, o čemu se na društvenim mrežama pohvalio i njegov menadžer Marjan Šišić.

"Naš Anton Matković potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor. Sretno!", napisao je Šišić.

Igrač za kojeg su se prema informacijama Fabrizija Romana već raspitivali veliki europski klubovi poput Evertona, Red Bull Salzburga i Sassuola debitirao je za Osijek, a prvijenac je postigao baš protiv aktualnog prvaka Dinama na Maksimiru. Prije toga je stigao i poziv U19 izbornika Siniše Oreščanina za kvalifikacijske utakmice za Euro, kao još jedna potvrda da se od Matkovića očekuju velike stvari.

Matkovića su zbog stature i stila igre neki već usporedili s Marijom Mandžukićem, a Joško Gvardiol nedavno je izjavio da će biti "next big thing" hrvatskog nogometa.

"Ima jedan, 17 mu je godina, zove se Anton Matković. Vjerujem da će biti veliki igrač", rekao je Gvardiol za stranicu Football Managera.

Linker
28. travanj 2024 22:21