VLADO KOS Cropix
TEŠKI TRENUCI

Europa je bila nadohvat ruke, a onda je stigla kriza: ‘Igračima ovo sve smeta, ali vidim želju da to promijene‘

Perković s Bijelo-plavima odlazi na Rujevicu nakon niza od sedam HNL utakmica bez slavlja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. travanj 2023. 07:06

Duga serija bez pobjede (posljednja se dogodila još 29. siječnja), kriza realizacije, a u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica Bijelo-plavi su zabili tek jedan gol (!?), tek sedam od mogućih 27 bodova osvojenih u 2023...

Aktualni trenutak za momčad iz Gradskog vrta ne izgleda nimalo blistavo jer europska pozicija koja se činila sigurnom danas je ugrožena.

Dobro iskoristili stanku

I jesenas je Osijekov dug niz bez trijumfa prekinut upravo na Rujevici nakon čega je krenula serija pobjeda, a u Gradskom vrtu vjeruju kako povijest mogu ponoviti.

- Optimizam temeljim na osnovu toga što nakon mjesec dana mogu sa sigurnošću reći kako sam dobio potvrdu da imam dobru grupu igrača. Tu mislim na to da znaju slušati, da imaju volju i želju raditi, trenirati i napredovati. Svi koji gledaju i komentiraju nogomet govore kako smo dugo bez pobjede, da ne zabijamo golove... To su činjenice, ali vidim da igrače to smeta u smislu da imaju volju i želju to promijeniti i nadam se da će se to dogoditi već u sljedećoj utakmici - ne napušta optimizam trenera Bijelo-plavih Borimira Perkovića.

U HNL-u vjerojatno nema momčadi kojoj je prvenstvena stanka bolje došla od Osijeka, a Perković vjeruje kako je njegova momčad maksimalno iskoristila vrijeme.

- Nadam se i vjerujem da smo stanku dobro iskoristili. Imali smo 11 treninga i jednu pripremnu utakmicu, četiri dana boravili u Mađarskoj. Odradili smo sve što smo željeli i planirali, sve u cilju pripreme utakmice protiv Rijeke - kazao je.

Dvije momčadi su u potpuno suprotnom rezultatskom trenutku, no Perković ne smatra kako je zbog toga Rijeka u prednosti.

- To ne mora ništa značiti jer kao što čeka nas težak i zahtjevan ispit, isto će biti i Rijeci. Dobro smo radili i vjerujem da ćemo biti dobri - zaključio je.

Osam utakmica, uključujući i Kup, bez pobjede moraju ostaviti traga na momčadi koja mora naći izlaz iz rupe u koju je upala.

- Uvijek kada momčad upadne u loš rezultatski niz jedini način da se izvučeš iz toga je pozitivan rezultat, to je jedina istina. Puno to znači za samopouzdanje. Želimo što prije izaći iz loše serije i uvjeren sam kako je konačno došlo vrijeme - veli jedan od najiskusnijih Vedran Jugović.

Teret nakon Škorića

Na početku 2023. bodovna razlika između Osijeka i Rijeke iznosila je ogromnih 15 bodova. Danas je svega tri...

- Svaka utakmica je priča za sebe. Rijeka je u boljem trenutku od nas, ali u derbijima, utakmicama dvije momčadi koje su godinama u vrhu hrvatskog nogometa, kreće se od nule kada se istrči na travnjak. Dobro smo radili, držimo i dalje poziciju ispred njih i vjerujem da će tako ostati i nakon nedjelje - kaže Jugović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 11:33