Stadion Pampas u izgradnji

 Bruno Mioč
RADOVI U PUNOM JEKU

FOTO: Evo kada će biti gotov najmoderniji stadion u Hrvatskoj, izbačeni jacuzziji i saune za VIP goste

‘Moram reći i da sve ovo ne bismo imali da nije bilo čovjeka koji je 2015./2016. spasio klub...‘
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 04. svibanj 2022. 15:32

Novi stadion Nogoetnog kluba Osijek i pripadajući kamp Škole nogometa bit će završeni do prosinca ove godine. Potvrdio nam je to Hrvoje Sučić, glavni nadzorni inženjer tog velikog gradilišta u Osijeku, kojim će Hrvatska dobiti najmoderniji nogometni stadion i kamp, u srijedu tijekom obilaska budućeg kompleksa koji je već u visokoj fazi izgrađenosti.

- U tijeku su radovi na svim segmentima. Od vanjskih cesta i parkirališta sa 890 mjesta i opločnjaka na trgu istok do završnog sloja na pomoćnim terenima, nakon čega slijedi ugradnja trave. Što se tiče visokogradnje, 95 posto radova armiranobetonske konstrukcije je završeno, a za dva, tri tjedna očekuje se završetak zadnja četiri reda jugozapadne tribine, čime će biti gotovi grubi radovi kompletne konstrukcije stadiona. Također se postavljaju slojevi ravnog krova, rade se poslovni prostori podno južne, istočne i sjeverne tribine te instalaterski radovi sve četiri etaže zapadne građevine, koja je vjerojatno trenutno najveća građevina koja se gradi u Osijeku - rekao je Sučić.

image

Stadion Pampas u izgradnji

Bruno Mioč

Više betona nego na mostu

Naveliko se radi i u tvornicama koje proizvode opremu za stadion. Tako se paralelno izrađuju sjedalice, dva videozida površine devet puta pet metara koji će biti postavljeni na jugoistočnoj i sjeverozapadnoj tribini, podgleda krova, rasvjeta, zvučnici... Na gradilištu je, pak, pravi mravinjak. Trenutno je pod okriljem glavnog izvođača radova, Strabaga, 30 tvrtki i više od 200 radnika.

image

Stadion Pampas u izgradnji

Bruno Mioč

- Za mjesec dana vidjet će se, pri samom kraju, krovna konstrukcija i počet će se montirati fasada prema terenima - dodao je Sučić, koji nam je otkrio i da je količina betona ugrađena u stadion premašila količinu na Pelješkom mostu do samih pilona iznad ceste.

image

Stadion Pampas u izgradnji

Bruno Mioč

Pojasnio je i da bi stadion, u slučaju, ne daj Bože, nekog jačeg potresa, izdržao takav udar.

Stajali smo na samom centru igrališta, koji je danas pokriven tucanikom, no uskoro će se i to promijeniti. Na tucanik će doći instalacije grijanja i navodnjavanja, a potom travnjak. Projekt stadiona, kao što je poznato, pretrpio je i određene izmjene, što se prije svega odnosi na zapadnu tribinu s koje su iz projekta izbačeni nepotrebni sadržaji poput jacuzzija i sauna za VIP goste.

image

Stadion Pampas u izgradnji

BRUNO MIOč

- Izmjenama projekta pametno je optimizirana zapadna tribina, gdje su ubačeni smještajni kapaciteti za igrače. Ta je tribina vraćena prvotnoj svrsi, a to je nogomet. Povećan je i kapacitet. Bit će 13.005 mjesta - otkrio nam je Sučić.

Spašavanje kluba

Zadovoljstvo je izrazila i Valentina Koprivnjak, članica Uprave NK Osijek, koja je rekla da svi u klubu i gradu "željno iščekuju završetak ovog velebnog zdanja."

- Moram reći i da sve ovo ne bismo imali da nije bilo čovjeka koji je 2015./2016. spasio klub, kada smo bili u situaciji da ne možemo platiti ni ratu predstečajne nagodbe. Lorinc Mészáros tada je spasio klub i sve ovo što vidite apsolutna je zasluga tog čovjeka, koji nam pruža snažnu financijsku i moralnu potporu za sve što radimo - istaknula je Koprivnjak.

image

Stadion Pampas u izgradnji

BRUNO MIOč
image

Stadion Pampas u izgradnji

Bruno Mioč
image

Stadion Pampas u izgradnji

Bruno Mioč

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. travanj 2024 20:50