Mahir Emreli

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
SVESTRANO RJEŠENJE

Evo koliko zapravo košta novo pojačanje Dinama! Tražio ga je beogradski Partizan, ali i Nenad Bjelica

Može igrati sve tri prednje pozicije, tako da sigurno može konkurirati i za desni i lijevi bok
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. veljača 2022. 16:25

Dakle, u Maksimir je stigao Mahir Emreli. Bio je to zapravo "transfer bez transfera", Modre je koštao "nula kuna", jer se cijela priča prebila sa svojevremenim transferom Lirima Kastratija u Legiju. Naravno, dolazak nije bio besplatan, jer poljski klub neće Modrima isplatiti onih 1,2 milijuna kuna koje je u ratama bio dužan za kosovskog reprezentativca.

Saznali smo da su Emrelija htjeli dovesti beogradski Partizan, Basaksehir, Antalyaspor i - Osijek. Čuli smo priču da je Nenad Bjelica također htio da im stigne stasiti napadač iz Azerbajdžana. Međutim, kad je Mahiru prezentirano da je zainteresiran Dinamo, više nije želio razgovarati o drugim ponudama.

Emreli je napadač, najbolje se snalazi kao klasična špica. Međutim, može igrati na desnom i lijevom krilu. E sad, naravno da se postavlja pitanje gdje će igrati? Jer u sustavu 3-5-2 koji preferira Željko Kopić, Dinamo u vrhu napada ima dva hrvatska reprezentativca, Mislava Oršića i Brunu Petkovića, te Komnena Andrića i Denija Jurića. Emreli je dakle, peti napadač koji konkurira za vrh napada. Naravno, ponavljamo da može igrati sve tri prednje pozicije, tako da sigurno može konkurirati i za desni i lijevi bok. Te pozicije pak drže u udarnom sastavu Petar Bočkaj i Stefan Ristovski. Ovako na prvu, možda je najbliže da će igrati na desnom boku, a to ima smisla jer su Modri za tu poziciju željeli dovesti Argentinca Martina Ojedu. U igri u kojoj će Kopićeva momčad igrati ofenzivnije, Emreli može pokriti tu poziciju, dok bi u nazovimo ih "tvrđim" utakmicama u prvom planu biti Ristovski...

image
FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

Jasno, može se Azer boriti s Petrom Bočkajem na lijevoj strani. Uglavnom dolaskom Emrelija Kopić ima više mogućnosti za miksanje sastava i rotacije. Naravno, dolazak Emrelija može biti loša vijest za Luku Menala i Darija Špikića. Menalo se recimo iznimno nametnuo na pripremama, igra u velikoj formi. No, to je Dinamo, igrači se u takvom okružju moraju pripremiti za jaku konkurenciju. Može se naravno špekulirati da bi netko iz plavog doma nakon dolaska Emrelija mogao i na posudbu, ali o tome iz kluba nema nikakvih vijesti.

Kad se pak radi o samom vrhu napada, ovog trenutka je zaista teško ustvrditi da bi mogao zaigrati u udarnom sastavu kraj Oršića, Petkovića i preporođenog Andrića. Da bi došao do pozicije, morao bi preskočiti čak dvojicu od ove trojice, a to se u ovom trenutku ne čini kao izgledna opcija. Jasno, sve je moguće, čovjek ima sjajnu statistiku, ali nabrojeni Dinamov napadački trojac je u debeloj prednosti. Sigurno će mu trebati i vremena za prilagodbu i hvatanje forme, nije prošao pripreme s Legijom. U plavom klubu je već dobio ljude koji će se pobrinuti da što prije uhvati adekvatnu spremnost, radit će posebno s kondicijskim trenerom Ivanom Štefanićem i njegovom "kondicijskom ekipom". Ali, također, odmah će biti i priključen treninzima prve momčadi, jučer je već trenirao.

Naravno, Emreli je i igrač za budućnost. U ljetnom prijelaznom roku opet bi mogla "na tapeti" biti priča o transferima Oršića, Petkovića ili Andrića, pa bi se u slučaju prodaje nekog od njih otvorila pozicija za Azera. Uglavnom, čekamo ga vidjeti na terenu, kad će to biti, još se ne zna.

Učinak modrih krila i špica ove sezone

Emreli 33 utakmice, 11 golova, 2 asistencije

Oršić 32 utakmice, 10 golova, 5 asistencija

Petković 28 utakmica, 9 golova, 3 asistencije

Menalo 29 utakmica, 5 golova, 2 asistencije

Andrić 22 utakmice, 7 golova, 1 asistencija

Špikić 16 utakmica, 1 gol, 0 asistencija

Jurić 11 utakmica, 2 gola, 2 asistencije

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:26