GORAN MEHKEK Cropix
GLASUJTE U ANKETI SN

Evo tko je danas glavni kandidat za novog trenera Osijeka! Nakon otkaza Bjelici očekuju se i ostavke

Osijek je u istom danu ostao bez trenera i sportskog direktora, i to nakon pobjede protiv Hajduka
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 11:11

Jutro nakon otkaza Nenadu Bjelici Osijek još nije imao novog trenera. Ali i to će se uskoro promijeniti.

Užario se telefon prvog čovjeka kluba Ferenca Sakalja nakon što je klub odlučio potražiti novog šefa struke, nudi se posredno ili neposredno puno imena, no predsjednik bijelo-plavih odlučio je prespavati prije nego što donese konačnu odluku.

Goran Tomić nekako se nameće u vrhu potencijalnih nasljednika Nenada Bjelice. Ne bez razloga, trenutno je bez kluba, a prošle sezone se s Rijekom potvrdio kao jedan od najperspektivnijih hrvatskih trenera. No nije jedini. Zoran Zekić kod klupskih vlasnika ima veliki "plus" nakon mandata koji je obilježio rezultatski uspon bijelo-plavih, ostali su u dobrim odnosima, no problem je što je on trenutno ugovorno vezan sa Slaven Belupom.

Kao uostalom i Sergej Jakirović u Zrinjskom iz Mostara, a čije se ime također moglo čuti oko potencijalnog nasljednika Bjelice. Hoće li možda iz Gradskog vrta opet okrenuti broj Matjaža Keka s kojim su se prije dvije godine praktično sve bili i dogovorili, a onda se odlučili angažirati Bjelicu? Odgovor će se uskoro znati.

Ono što je sigurno kako stranac, odnosno trener izvan hrvatskog govornog područja, nije opcija kao što nikad opcija za klupu bijelo-plavih nije bio ni tandem Vukojević - Neretljak, a što su izvori bliski vrhu kluba opovrgli odmah u ponedjeljak poslijepodne. Međutim, ta je špekulacija s nekoliko adresa puštena u eter što je izazvalo negodovanje navijača. Bez razloga.

Tko će u utorak u 18 sati voditi trening Osijeka također je nepoznato. Osijek je, naime, zaključio suradnju s Bjelicom, ali ne i sa njegovim stožerom koji će, ako se vlasnike pita, nastaviti raditi sve dok im idućeg ljeta ne istekne ugovor. Kako će Bjeličini pomoćnici reagirati na nove okolnosti ostaje tek za vidjeti - hoće li nastaviti s poslom ili će u znak solidarnosti sa šefom podnijeti ostavke.

Spremno riješenje u slučaju razlaza s Bjelicom u Gradskom vrtu očito nisu imali pa bi u klubu možda mogli privremeno posegnuti unutar vlastitih rezervi i do trajnog riješenja dati momčad u ruke ili Ivici Kuleševiću koji je u dva navrata bio na klupi bijelo-plavih, a posljednje dvije godine imao je funkciju pomoćnika sportskog direktora, ili Danijelu Jumiću koji također ima prvoligaškog trenerskog iskustva s Istrom, a koji je danas voditelj Škole nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:25