NK OSIJEK
NOVA EPIZODA

FOTO U Osijeku je već počeo oproštaj od Gradskog vrta, ulaznice za Istok razgrabljene u nekoliko sati

Program opraštanja s Gradskim vrtom nastavlja se u četvrtak druženjem igrača s navijačima na osječkom Trgu slobode
Piše: N. Patković/G. ĐukarićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 11:28

‘‘Život na Gradskom vrtu‘‘, naslov je knjige osječkog autora Tomislava Buljubašića, čijim je predstavljanjem na zapadnoj tribini stadiona Gradski vrt u utorak započeo program opraštanja NK Osijek od mitskog stadiona, koji će svoju kulminaciju doživjeti u subotu protiv Rijeke, posljednjom utakmicom ove sezone, ali i posljednjom utakmicom ‘‘bijelo-plavih‘‘ na prostoru koji im je bio dom u posljednjih 65 godina.

Nakon što je prošle godine predstavio svoju knjigu ‘‘Tempo, Slavija‘‘, u kojoj je opisao životni put NK Slavija, koji se smatra pretečom današnjeg NK Osijek, a koji je djelovao u prvoj polovici 20. stoljeća, Buljubašić, kao strastveni navijač Osijeka, donosi svoj novi važan i vrijedan uradak, djelo od 278 stranica u kojem je opisana, kako je naveo, (osobna) povijest NK Osijek i stadiona u Gradskom vrtu. Kroz 30-ak poglavlja koje prate sve sezone Osijeka na Gradskom vrtu, autor nam donosi čitav niz zanimljivih informacija, priča, podataka, brojki...

image
NK OSIJEK

- Ovo nije monografija, nije ni leksikon ili roman, već skup priča iz mog osobnog kuta, onako kako sam ja doživio Gradski vrt i Osijek u vremenu koje pamtim, kao i ono što sam pronašao ‘‘kopajući‘‘ po arhivama. Ovo je moj osobni prikaz života navijača i naših emocija vezanih uz NK Osijek. Ideju za knjigu dobio sam kada smo shvatili da se klub seli na Pampas i tražio sam način kako da se osobno oprostim od ovog našeg ‘‘betonskog ljepotana‘‘. Rad na knjizi trajao je oko tri godine i nije bilo jednostavno doći do podataka, fotografija..., a onda nije bilo jednostavno ni napraviti selekciju, ali nadam se da sam u tome uspio i da će svi kojima ova knjiga dođe u ruke biti zadovoljni s onim što sam napravio – kazao ja ovaj Osječanin, inače i kreator stranice bijelo-plavi.com, Bijelo-plavog foruma i Bijelo-plavog podcasta te jedan od osnivača Kluba navijača Bijelo-plavi i jedan od urednika Bijelo-plave revije.

image
NK OSIJEK

A stadion će na subotnjem oproštaju biti rasprodan. U prodaju je zasad pušten donji prsten tribina, koji prima ukupno 10.800 gledatelja (od čega njih nešto više od 4.000 imaju sezonske ulaznice), a ako svi sektori u donjoj etaži budu rasprodani, onda će se otvoriti i vrata velike zapadne tribine. Prodaja je počela u 10 sati, a samo sat i pol vremena kasnije već je "otišlo" tisuću ulaznica. Naravno, najviše za istočnu tribinu koja je već do 14 sati bila rasprodana! Neki su do svoje karte došli nakon više od sat vremena strpljivog čekanja u redu, no to nije bio problem jer svaki navijač Osijeka zna gdje mu je mjesto u subotu predvečer.

Program opraštanja s Gradskim vrtom nastavlja se u četvrtak druženjem igrača s navijačima na osječkom Trgu slobode, a u srijedu je s velikim gužvama na ticket pointu počela i prodaja ulaznica za utakmicu s Rijekom, pri čemu će svaki kupac ulaznice na poklon dobiti i prigodni oproštajni šal s motivima stadiona.

image
NK OSIJEK

Šalovi će se moći kupiti i u slobodnoj prodaji, u subotu na dan utakmice, no onima koji su to osmislili zamjerka ide zbog činjenice da nisu osigurali siguran kontingent šalova za pretplatnike, dakle one koji su klubu bili vjerni kroz sve prošle, pa tako i ovu sezonu, nego su ih pretpostavili čak i onima koji na stadionu nisu bili godinama, a sada će doći na jednu utakmicu, kupiti ulaznicu i dobiti šal.

Klub je objavio i prigodan emotivni video spot koji priča povijest, sretne i tužne trenutke Gradskog vrta, a što se tiče same utakmice, program još nije otkriven, bit će navodno i nekih iznenađenja, ali zna se da će uoči utakmice na teren izaći brojne klupske igračke i trenerske legende kako bi ih gledatelji pozdravili te kako bi se i oni sami prigodno oprostili od Gradskog vrta. Kohorta će, pak, tradicionalno dodijeliti nagradu najboljem igraču po svom izboru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:49