TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ANALIZA SUĐENJA

Hajduk je oštećen na Poljudu, posebno u dvije situacije! Strahonja: ‘Sutkinja nije bila spremna‘

Najzanimljiviji trenuci 33. kola Prve HNL analizirati su u HRT-ovoj emisiji ‘Stadion‘
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2022. 20:54

"Imali smo boljih i lošijih izdanja sudaca, ali bilo je to neko prosječno kolo po pitanju suđenja", rekao je HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja na startu upitan za učinak sudaca u ovom kolu.

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1

"Ovo se ne radi u pionirima. Ali znamo da je Teophile sklon kiksevima", komentirao je bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić loše Tephileovo izbacivanje lopte uoči jedanaesterca u Kranjčevićevoj iz kojeg je Dinamo primio prvi gol.

"U Dinamu na kraju mogu biti zadovoljnoi rezultatom", dodao je Pranjić u svom komentaru na utakmicu u kojoj nije bilo spornih, izdvojenih trenutaka, a ni najmanjeg prigovora na jedanaesterac Lokomotive očekivano nije bilo.

OSIJEK - ISTRA 1961 2:2

Glavni sudac je bio Duje Strukan. Je li bio prekršaj Caktaša kod gola za 2:0?

"Ovdje se radi o nogometno prihvatljivom kontaktu i one nisu očigledne pogreške. Mislim da ih treba puštati", komentirao je HRT-ov eskpert.

Onda se analizirala druga situacija s te utakmice, gol Istre za 2:1.

"Prvotno je dosuđeno zaleđe. Bila je to granična situacija i sudac je dosudio ono što je prvotno vidio. Kroz VAR tehnologiju došli smo do ispravne odluke", objasnio je Strahonja.

HAJDUK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:1

Utakmicu Hajduka i Hrvatskog dragovoljca sudila je Ivana Martinčić iz Koprivnice kojoj je ovo bila peta utakmica u Prvoj HNL

"Ovo nije bila najbolja izvedba sutkinje Martinčić. Upitno je koliko je ona bila spremna suditi zahtjevniju utakmicu", rekao je Strahonja.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

"Činjenica je da ona u ovom trenutku nije spremna za najzahtjevnije utakmice. Nije bila dobro pozicionirana u nekoliko situacija, činjenica je da ima prilika za napredovanje.

Martinčić je, prema Strahonji, pogriješila odlukom u 54. minuta Došlo je do pada Kalinića u kaznenom prostoru nakon kontakta sa Smolčićem, ali Martinčić se nije oglasila.

"Ovo je kazneni udarac. Dolazi do udaranja s leđa i situacija za VAR. Ovo je pogreška."

Kod sporne situacije u 73. minuti Martinčić je ispravno odlučila. Markovina je igrao rukom nakon udarca Livaje, ali kazneni udarac nije dosuđen.

"Obrambeni igrač nije imao namjeru igranja rukom. Ova ruka pod uputama UEFA-e nije kažnjiva", objasnio je Strahonja.

Ali zato je pogriješila u 72. minuti kada nesportski start Bristrića i udaranje Grgića u dva navrata nije okarakterizirala crvenim kartonom. Umjesto toga, Bristrić je opomenut, ali samo jednim žutim kartonom.

"Vidimo nesportsku namjeru Bristrića. Definitivno, da je pokazala izravan crveni karton, bilo bi opravdano. Ali i bez toga trebala je pokazati dva žuta za dva odvojena starta.

"Hajduku je trebao biti dosuđen jedanaesterac i trebao je imati igrača više posljednjih 20 minuta", ocjena je Strahonje.

Linker
11. travanj 2024 20:56