Dominik Babić

 NK OSIJEK
HOĆE LI OTIĆI?

Hajduk ‘krade‘ Osijeku iznimno talentiranog napadača? ‘Ostavimo to za poklon pod blagdansko drvce!‘

Još uvijek se ne zna koga će otpisati trener Poms, na pripreme možda i ne ode neko poznato ime...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. prosinac 2022. 09:55

Okupili su se Bijelo-plavi nakon božićnih blagdana opet u Gradskom vrtu i odradili od trenera Renea Pomsa planirano vježbanje. I danas će trenirati dva puta, ali sve je u stvari uvod u njihov odlazak na onaj dio priprema koji će odrađivati u Umagu. Tamo će odigrati i četiri test-utakmice, koliko je zamislio i planirao njihov strateg, a zanimljivo je kako je još nepoznato koje će sve igrače povesti na put.

- Nećemo pretrpavati brojno stanje - već je napomenuo trener Poms.

Hajduk bez Babića

On će u dogovoru s bliskim si suradnikom, sportskim direktorom Bijelo-plavih Ivicom Kuleševićem, tijekom nadolazećeg vikenda opet brižno odvagati cjelokupan igrački kadar i onda donijeti odluku tko će putovati u Umag. Moguće je da se među putnicima ne nađu i neka poznata lica jer ima klub s nekima planove uputiti ih na posudbu u druge sredine, pa čak se s nekima i trajno rastati uz raskid profesionalnog ugovora. Ali, o tome se za sada u Gradskom vrtu ne govori glasno, a naravno ni javno. Svi su potezi s tim u svezi stavljeni u nadležnost sportskog direktora, a i oni koji se tiču sklapanja novih ugovora...

image

Rene Poms

NIKSA STIPANICEV Cropix

Jedan je od takvih i onaj koji će biti stavljen pred mladog Dominika Babića, uzrastom kadeta, napadačem po vokaciji. Za njega je veliko zanimanje pokazao Hajduk, pa se činilo u jednom trenutku da će Osijek izgubiti iznimno nadarenog mladca.

- Pričekajmo svi zajedno... Rješenje situacije oko Babića ostavimo za poklon pod blagdansko drvce - izjavio je sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

Škola dobro radi

Božić je prošao, Nova godina je pred vratima, jelke su još okićene a hoće li pod onom u Gradskom vrtu u ukrasni papir umotan svoje mjesto naći i onaj s ugovorom koji ga veže uz Osijek, tek će se vidjeti. A scenarij i ishod je to koji svi s nestrpljenjem čekaju. Uostalom, Babić bi trebao biti i u ekspediciji za pripreme u Umagu. Ne i jedini iz kadetskog uzrasta prvoligaša s Drave, budući da se treneru Reneu Pomsu jako dopao u dosadašnjem radu i provjerama vezist Filip Živković.

Razvidno, Škola nogometa Osijeka i dalje potvrđuje konstantnost distribucije mladića, koji će u skoroj budućnosti, kao što su to činili i njihovi brojni prethodnici, koračati prvoligaškom nogometnom scenom.

Rasterećenje svlačionice

Rasterećenje svlačionice

Osijek je u stanci prvenstva već povukao neke poteze oko rasterećenja svlačionice, najznačajniji je svakako bio onaj kojim su Slavko Bralić, Kristian Fućak i Vinko Petković poslani na posudbu u Goricu. Bralić i Fućak počeli su pripreme za proljetni dio sezone u Gradskom vrtu, ali su u potrazi za minutažom prihvatili poziv prvoligaša iz Velike Gorice, dok je Petković posudbu u pulskom klubu zamijenio velikogoričkim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 14:25