MARKO MRKONJIC/CROPIX
PIŠE GRADIMIR ĐUKARIĆ

Hajduk nije pokazao ništa, Osijek je bio momčad s gardom prvaka, a na kraju se najviše raduje - Dinamo!

Bijelo-plavi su na bijeloj točki ove sezone izgubili čak četiri boda protiv konkurenta s Poljuda.
Piše: JL.Objavljeno: 04. travanj 2022. 11:34

Drugi puta ove sezone Hajduk se provukao kroz Gradski vrt i izvukao rezultat koji je na kraju bio puno bolji od igre. Bio je Osijek bliže pobjedi, želio je više trijumf kojom bi nastavio mrtvu utrku s Dinamom bodovno izjednačen na vrhu ljestvice, imali su uostalom bijelo-plavi i kazneni udarac koji je s obzirom na konačan rezultat mogao biti presudan. U izravnom obračunu dva konkurenta za vrh Osijek je bio taj koji je pokazao gard momčadi koja se bori za prvaka.

Hajduk s druge strane nije dao skoro pa ništa, iz kuta poljudske momčadi ostalo je samo na velikim najavama uoči utakmice. Nikola Kalinić nije pucao niti jednom u gol (da, nula je ostala u njegovim statističkim kolonama šuteva na vrata, pored vrata i u blok), Krovinović je imao jedan pokušaj izvan okvira vrata, Livaja jedan udarac u okvir vrata... Iako na terenu nije bilo ponajboljeg braniča lige, reprezentativca i kapetana bijelo-plavih Mile Škorića, Bralić, Lončar i Čeberko odradili su veliki posao, Nejašmić i Žaper vladali su veznim redom, ali za bolji rezultat izostao je konkretan doprinos ofenzivnog dijela momčadi.

I drugu utakmicu zaredom Osijek je zapucao kazneni udarac protiv Hajduka, bijelo-plavi su na bijeloj točki ove sezone izgubili čak četiri boda protiv konkurenta s Poljuda.

- Imali smo puno izglednije šanse nego Hajduk, oni ih zapravo i nisu imali, tako da nam zapravo u tom smislu nije bilo ni teško biti bolji. Stvorili smo tri-četiri vrlo izgledne situacije pred njihovim vratima, plus taj penal. Možemo biti zadovoljni igrom, borbom, disciplinom na terenu, protiv respektabilne momčadi u koju je puno uloženo, a mi smo ih praktički ostavili bez pravog udarca na gol. Ostaje žal za izgubljena dva boda, ali idemo dalje - sažeo je utiska nakon utakmice Nenad Bjelica.

Osijek je u nizu od devet prvenstvenih utakmica bez poraza, u zadnjih pet HNL dvoboja bijelo-plavi nisu primili gol, ali su se nakon posljednjeg derbija igranog ove sezone u Gradskom vrtu našli dva boda iza Dinama. A utakmica koje su preostale je sve manje. Još će ih sedam odigrati do kraja prvenstvene utrke od čega će morati na gostovanja Rijeci i Dinamu. Hajduku je, pak, imperativno u Gradskom vrtu trebala pobjeda kako bi održali bodovni priključak za Dinamom i zadržali šampionska nadanja.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Dambrauskas pred utakmicu je izjavio da dolazi u Osijek napasti, no njegov plan nije bio ni blizu realizacije. Sa sedam bodova zaostatka momčad s Poljuda ulazi u posljednjih osam utakmica sezone. Ostala su im još tri derbija za odigrati, od koja će dva igrati u gostima. Rezultatu utakmice u Gradskom vrtu stoga se najviše radovao Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 06:07