TOM DUBRAVEC Cropix
ENIGMA U KADRU SPLIĆANA

Hajdukov kapitalac vjerojatno opet na klupi, Osijeku se vraća kapetan, evo gdje gledati sve tri Kup utakmice

Slaven Belupo već je izborio polufinale, na redu su Lokosi i Dinamo, Hajduk i Osijek...
Piše: Jurica Radić i Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 10:05

Danas se igraju tri utakmice Hrvatskog kupa - od 12:30 u Bijelom Brdu drugoligaš BSK dočekuje Šibenik, u 15 sati na Maksimiru igraju Dinamo i Lokomotiva, a od 18 sati u Gradskom vrtu Osijek - Hajduk. Igra se samo jedna utakmica, a sva tri okršaja prenosi MAXSport 1.

Dinamo je, po najavama, u lovu na dvostruku krunu, dok Hajduk nakon poraza u nedjeljnom prvenstvenom derbiju igra možda i najvažniju utakmicu ove godine, nakon što je lani osvojio Kup.

Pitanje je već tjednima isto, ali i ovog puta su male mogućnosti da će odgovor biti drukčiji. Nikola Kalinić nije igrao u maksimirskom derbiju, pretpostavka pozitivnog načina razmišljanja kaže da je Leko iskusnog centarfora čuvao za kup-ogled u Gradskom vrtu. Ostalo je tek nejasno za koju minutažu jer ipak nema naznaka da bi Kalinić u srijedu navečer mogao krenuti od prve minute.

Na proljeće nije odigrao više od pola sata, dapače, najviše je na travnjaku proveo 29 minuta protiv Gorice prije desetak dana na Poljudu. Posljednji put je Kalinić zaigrao u početnoj postavi kod Karoglana 17. rujna prošle godine kada se ozlijedio u ranoj fazi dvoboja kontra Istre.

Mjesto među Osijekovim starterima trebao bi zauzeti kapetan Škorić. U nastavku sezone rekorder po broju nastupa za Bijelo-plave odigrao je tek jednu od pet utakmica. Tri je odgledao s klupe, jednu je preskočio zbog kartona, ali Kup je utakmica u kojoj nema mjesta eksperimentima, nakon koje nema popravka i zato moraju igrati najbolji.

- Naravno da situacija nakon poraza nije idealna, ali dobro je što brzo imamo priliku za ispraviti stvari. Bit će napeto, zanimljivo, kao i u svakom derbiju. Mi smo razočarani zbog rezultata protiv Varaždina, ali već nakon te utakmice skupili smo glave i dogovor u svlačionici je bio da se protiv Hajduka ide dati maksimum da isperemo taj gorak okus koji je ostao - rekao je Škorić.

Ishod utakmice jednu od momčadi će uvući u još veću krizu.

- Navikli smo na pritisak, uostalom, tako je i i Hajduku. Nema prostora za pogrešku, odmah se ispada i zato treba biti koncentriran kako bi se odigralo dobru utakmicu i prošlo u idući krug. To je jedini način - zaključio je kapetan Bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:54