Nikola Kalinić
 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
DERBI NA OPUS ARENI

Hajdukov plan za Kalinića protiv Osijeka: Livaje nema, ali svaka minuta više od toga bila bi veliko iznenađenje

Koliko je trenutačno spreman iskusni napadač Hajduka koji se polako vraća u formu
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 02. veljača 2024. 07:47

Šest mjeseci je bio izvan terena, vratio se treninzima krajem studenoga premašivši sva optimistička očekivanja. Nikola Kalinić upisao je povratnički debi protiv Rijeke, odigrao je 24 minute (s nadoknadom), ali dojam je da je spreman i više. Je li u pitanju jedno poluvrijeme ili pola sata? Nema preciznog odgovora dok ne vidimo Kalinića na terenu, dok trener Mislav Karoglan ne donese odluku. Ali, dobro se pamte trenerove riječi s kraja boravka u Istri.

- Kalinić je puno bolji nego smo očekivali da će biti u ovoj fazi - kazao je Hajdukov trener.

Iza Kalinića je mjesec dana samostalnog rada i 30 dana treninga s ekipom. Ispred njega je posljednja polusezona karijere, u kojoj izvlači maksimalni motiv. Ali, ne treba pritom očekivati da će Kalinić na terenu provoditi po sat vremena. Prošle sezone, kad je bio spreman, samo je dvaput odigrao više od 35 minuta. U Osijeku u kolovozu 2022. na terenu je proveo 67 minuta, u Rijeci u travnju prošle godine 62 minute kad se igralo bez Livaje. Sveukupno je prošle sezone triput bio starter u prvenstvu, a petnaest puta je ulazio s klupe za pričuvne igrače.

Više od godinu i pol je prošlo otkad Kalinić nije uhvatio kontinuitet. Prve polusezone nakon povratka nastupio je u jedanaest utakmica od kojih je u devet krenuo od prve minute. Ali, po okončanju tog prvenstva 2021./22. zaredale su se ozljede, potom sjedenje na klupi kod Ivana Leke i na kraju stanka od šest mjeseci. Zato bi sve više od pola sata Nikole Kalinića na Pampasu bilo veliko iznenađenje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 18:18