VLADO KOS/CROPIX Cropix
BIT ĆE LUDNICA

Hajdukovce čeka paklena atmosfera! Očekuje se najveći HNL posjet u Gradskom vrtu u posljednjih 13 godina

Naša je dužnost igračima biti vjetar u leđa svih 90 minuta - poručili su iz Kohorte pred nedjeljnu utakmicu
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 03. travanj 2022. 12:22

Na osječkim blagajnama su već u petak poslijepodne mogli staviti natpis “Rasprodano!”. Dva dana prije početka utakmice protiv Hajduka, posljednjeg derbija u Gradskom vrtu ove sezone, otišle su sve ulaznice. Sve karte za derbi koje su preostale nakon što je zaključena zaštićena prodaja “nestale” su u jednom poslijepodnevu.

Klub iz Gradskog vrta izašao je u susret svojim navijačima i pod cijenu eventualno nešto veće zarade na ulaznicama. Odlukom da za ulazak na tribine napokon više nisu potrebne COVID potvrde kapacitet tribina je prepolovljen, ali se u Osijeku zato mobilizirao i onaj dio navijačkog puka, koji je zbog pandemijskih protokola u širokom luku izbjegavao tribine u sezoni u kojoj su Bijelo-plavi ravnopravni u šampionskoj utrci.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Naravno, pristalice Hajduka takvu odluku iz Gradskoga vrta nisu dobro primili smatrajući kako je ta odluka donesena na njihovu štetu, ali s druge strane dužnost svakog kluba je da prije svega razmišlja i ide u korist svojim navijačima, a što su u osječkom prvoligašu i učinili. U Dinamu su, za primjer, istovremeno odlučili ustrajati na COVID potvrdama kao uvjetu ulaska na tribine i zbog toga naišli na žestoku osudu nekih svojih navijača.

Zauzmu li svi pretplatnici, a njih je oko 3.200, svoje mjesto na tribini, nedjeljni derbi pratit će uživo 8.564 gledatelja. To će biti ne samo najveći posjet u Gradskom vrtu ove sezone, nego i najveća na nekoj prvoligaškoj utakmici u posljednjih 13 godina, još od utakmice protiv Hajduka u travnju 2009. kada je pred 15.000 navijača Osijek slavio golom Josipa Barišića. Za Hajduk su, inače, i tada igrali Nikola Kalinić i Danijel Subašić.

image
VLADO KOS/CROPIX

Nenad Bjelica u najavi utakmice kazao je kako njegova momčad utakmicu protiv Hajduka očekuje bez euforije, s nogama čvrsto na zemlji, a što se ne može reći za pristalice Bijelo-plavih. Posebna pozivnica iz kluba ili marketinške akcije kojih bude uoči utakmica, pogotovo derbija u Gradskom vrtu, ovaj puta nije bila potrebna. Dva tjedna, još od dominantne pobjede protiv Šibenika, navijači su željno iščekivali utakmicu s Hajdukom. I napokon je dočekali. Kohorta je kratko poručila “Diži grad na noge!”. One tribine najbliže terenu, navijački istok i zapad dolje, zauzele su pristalice Bijelo-plavih, koji će gurati svoju momčad prema novom trijumfu.

“Naša je dužnost igračima biti vjetar u leđa svih 90 minuta”, poručili su iz Kohorte pred nedjeljnu utakmicu.

Linker
25. travanj 2024 17:04