Zoran Zekić (arhiva)

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ZLO I NAOPAKO

Hladan tuš za Zorana Zekića čim se vratio u Hrvatsku: Osijek izgubio od drugoligaša, a mogao je i teže stradati

Novi/stari trener iz prve se ruke uvjerio koliko ga posla očekuje na Opus Areni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. listopad 2023. 14:38

VUKOVAR 1991 - OSIJEK 2:0 (Knoll 9., Mustedanagić 28.)

Teren: Gradski stadion Vukovar; Gledatelja: 300

VUKOVAR: Mandić, Tabinas, Baltić, Jukić, Rugašević, Mustedanagić, Capitani, Franco, Gonzales,Trujilo, Knoll, trener: Miroslav Bojko, još su igral: MArijanović, Werber, Radošević, Bušić, Zaruba, Hajnal, Awounyo, Wehrmann, Đuričić, Spahić

OSIJEK: Malenica, Gržan, Duarte, Bralić, Drambajev, Fioloć, Jugović, Pušić, Caktaš, Lovrić. Barišić, trener: Zoran Zekić, još su igrali: Barešić, Nejašmić, Mierez, Garmaš, Barić, Zebec, Hiroš



Zoran Zekić iz prve se ruke uvjerio koliko ga posla očekuje na Opus Areni. U petak poslijepodne je odradio prvi trening s bijelo-plavima, ni 24 sata kasnije već je vodio prvu utakmicu. I u povratničkom nastupu na klupi doživio i prvi poraz u kojem je mogao puno toga vidjeti. Ali ništa dobroga. U polufinalu Memorijalnog turnira Blago Zadro lider drugoligaškog društva Vukovar 1991 nadigrao je Osijek i 2:0 pobjedom apsolutno zasluženo izborio finale u kojem će ih čekati bolji iz ogleda Varaždina i Širokog Brijega koji se igra kasnije.

Nogometaši Osijeka ušli su mlako u utakmicu, što je zadnje što smo očekivali s obzirom da su svi pretpostavljali kako se žele nametnuti novom treneru, Već u 9. minuti agilni Gonzales na sredini terena je žustrije ušao u dvoboj s Fiolićem, oduzeo loptu i proslijedio je Knollu koji spektakularnim udarcem s dvadesetak metara dovodi svoju momčad u prednost.

Nije taj gol razbudio nogometaše Osijeka, naprotiv dao je krila Vukovarcima. Gonzales je plesao terenom, nametnuo se u veznom redu u toj mjeri da ni okružen trojicom bijelo-plavih nije izgubio loptu. Imali su ubrzo Vukovarci i zicer preko Tabinasa, a već u 28. i udvostručili prednost. Mustedanagić je prošetao sredinom terena, nanizao trojicu-četvoricu protivničkih igrala i opalio s ruba kaznenog prostora. Lopta je bila neobranjiva za Malenicu, završila je u mreži tik uz njegovu lijevu vratnicu.

U nastavak se ušlo šansom Miereza koji je u međuvremenu ušao s klupe, ali najbolja šansa bila je ona Vukovara. Gonzales je otpucao iskosa s ruba kaznenog prostora i zatresao vratnicu. Imao je Osijek kasnije šanse preko Jugovića i Lovrića, ali rezultat se unatoč bitno većem posjedu nije mijenjao. Bijelo-plavi nisu uspjeli ni smanjiti rezultat, a kamoli da su bili blizu okrenuti utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:45