Levak je u jesenskom dijelu 1. HNL za kadete upisao pet golova i šest asistencija

 Nk Osijek
NOVI UDARAC ZA NAVIJAČE

Hrvatski dragulj odlazi kod jednog od najvećih trenera današnjice, otkrivamo detalje velikog posla!

U Rimu se peglaju posljednji detalji transfera koji bi trebao biti finaliziran u nedjelju
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:32

Sergej Levak, iznimno talentirani 16-godišnji kadet Osijeka, proljetni dio sezone trebao bi provesti na posudbi u Romi. Rimski je klub s Osijekom dogovorio i mogućnost otkupa ovog talentiranog U-17 reprezentativca Hrvatske na ljeto, što nam je potvrđeno iz Gradskog vrta.

U Rimu se, prema našim informacijama, peglaju posljednji detalji ovog posla, koji bi najkasnije u nedjelju, nakon razgovora odgovornih ljudi iz Rome sa Sergejem i njegovim roditeljima, mogao biti zgotovljen. Osijek će u tom slučaju dobiti odštetu od 600.000 eura, plus bonuse.

Nakon odlazaka Laszla Kleinheislera, Diona Drene Belje, Ivice Ivušića, Karla Bartoleca i Antonija Mancea iz prve momčadi, Gradski vrt će tako ove zime po svemu sudeći napustiti i jedan tinejdžer, što će navijače "bijelo-plavih" vjerojatno još teže pogoditi, ali zakonitosti nogometa danas su, nažalost, takve.

Doduše, uvažavajući činjenicu da je riječ o mladom igraču, odnosno brojne ranije slučajeve u kojima se hrvatski tinejdžeri nisu najbolje snašli u velikim europskim klubovima, Roma i Osijek postigli su dogovor prema kojem bi Sergej, koji u svibnju puni 17 godina, do ljeta bio na posudbi, a onda bi se nakon toga, ukoliko, prije svih, on sam bude zadovoljan transfer i trajno realizirao. Levak se nogometom počeo baviti u osječkoj Elektri, nakon koje se preselio u Akademiju Krpan&Babić, a potom 2019. u Osijek. Ima i devet nastupa za naše U-15, U-16 i U-17 reprezentacije.

Igra na poziciji zadnjeg veznog, a u jesenskom dijelu 1. HNL za kadete u treće mjesto Osijeka, koji za sva boda zaostaje za Dinamom i Hajdukom, ugradio je pet golova i šest asistencija. Odlazak u Romu dogodio se iznimno brzo, u svega nekoliko dana, iako su njezini skauti već dulje vrijeme pratili Levaka, koji bi tako mogao biti drugi tinejdžer iz Gradskog vrta u Romi.

U ljeto 2014. godine, također u dobi od 16 godina, u Romu je iz Osijeka otišao iznimno talentirani Silvio Anočić, kojemu su razvoj obećavajuće karijere poremetile brojne ozljede. Inače, u mladoj momčadi Rome od veljače 2022. godine igra i Levakov vršnjak Mate Ivković, koji je prije godinu dana u ‘‘Vučicu‘‘ otišao iz Hajduka.

Linker
23. travanj 2024 14:36