GORAN MEHKEK Cropix
NOVI POČETAK

Igrač kojeg je Osijek hladno otpisao vraća se kući? Želi ga cijeli klub, garantiraju mu i prvu postavu

Ako će ići nogometnom logikom, onda je Gorica daleko najbolji izbor za njega
Piše: Toni RoićObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 12:46

U četvrtak je najbolji igrač i strijelac Gorice u prvoligaškoj povijesti, Kristijan Lovrić (28), raskinuo ugovor s Osijekom i postao slobodan igrač.

“Osijek je jedna od najljepših priča u mome životu! Upoznao sam ovdje puno dobrih ljudi, stekao nova prijateljstva i ne mogu reći ništa loše ni o klubu, ni o gradu. Naprotiv, samo ono lijepo će mi ostati u sjećanju. Nekada se stvari u životu, pa tako i u nogometu ipak ne poklope kako svi želimo. Mislio sam da će biti puno ljepše, rezultatski uspješnije, da ćemo napraviti nešto veliko, zbog toga sam uostalom i došao. Moram reći da su me umnogome zaustavile i ozljede koje sam imao, spriječile me da pružim zaista sve ono što znam i mogu. Navijačima dugujem jedno veliko hvala na svemu, učinili su me prilikom dolaska u Gradski vrt najsretnijim čovjekom na svijetu! Onaj doček ću zauvijek pamtiti, to je trebalo doživjeti i zbog njih mi je najviše žao što nismo bili prvaci, kada smo se one sezone borili za titulu. Imat ću tu emociju zauvijek. Hvala svima u klubu, baš svima s kojima sam surađivao. NK Osijek ostaje u mome srcu i želim mu sve najbolje. Igrači odlaze, mijenjaju se, a klub i navijači ostaju. Sretno Bijelo-plavi!”, poručio je Lovrić na rastanku.

Dakako, vijest je to koja mijenja mnogo toga jer nakon dvije i pol godine boravka u Osijeku sada Lovrić može otići bilo gdje, a Gorica je u prvom redu klubova koji ga žele dovesti. Zadnjih desetak dana on čak i trenira samostalno u Velikoj Gorici, ali bez kontakata s momčadi Rajka Vidovića.

image

Arhiva/Kristijan Lovrić u dresu Gorice

DAMIR KRAJAC Cropix

Predsjednik Gorice Nenad Črnko i trener Rajko Vidović odavno su javno potvrdili kako Lovrića žele vratiti na mjesto gdje je blistao od 2018. do veljače 2022. godine, ali dosad im je prepreka bio Osijek, a također i visina igračeve plaće. No, Osijek se nakon potrošenih više od dva milijuna eura za kupovinu i plaćanje Lovrića odlučio na sporazumni raskid ugovora, pregorjeli su taj za hrvatske prilike astronomski iznos, a igraču omogućili da sad licitira do kraja prijelaznog roka i ode tamo gdje će najviše dobiti.

Kao da je doma

Što, međutim, znači dobitak u Lovrićevom slučaju? Je li to visina primanja ili ipak sredina gdje će oživjeti nogometnu karijeru i početi opet davati najbolje od sebe, što u Osijeku nikako nije uspijevao, dijelom i zbog problema s ozljedama? Ako će birati novac, onda vjerojatno neće završiti ni u HNL-u, ni u Gorici, ali ako će ići nogometnom logikom, onda je Gorica daleko najbolji izbor za njega.

Tu se odavno osjeća kao doma, cijeli klub želi ga opet vidjeti natrag, mjesto u početnoj postavi mu je praktički zagarantirano jer golovi su za Velikogoričane ključni problem još od njegova odlaska 2022. Nakon toga Gorica nije našla, ni isprofilirala, ni približnog strijelca kakav je bio Lovrić u njezinom dresu. Trener Vidović je jasno poručio “bio bih počašćen da nam dođe igrač poput Lovrića jer bi nam donio dimenziju više”, a sada je na predsjedniku Črnku da mu želju pretvori u stvarnost.

Odlukom Osijeka da raskine ugovor Črnku je posao uvelike olakšan, ali sada treba dobiti bitku s onima koji mogu platiti više, a igrača žele dovesti. Lovrić će licitirati, a Črnko navaljivati. Rasplet? Možda danas, a možda tek 5. rujna kad završava prijelazni rok, premda slobodni igrači mogu potpisivati kad hoće...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:01