MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
BEZ ODŠTETE

Igrač koji je odigrao točno 100 utakmica za Osijek napustio Gradski vrt, Bjelica aktivirao četiri talenta

Velikih pojačanja zasad nema, ali vraćaju se ozlijeđeni - sjajni vratar, napadač Ante Erceg...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 29. prosinac 2021. 17:41

U srijedu je okončan najavljeni transfer Marina Pilja iz Osijeka u redove ljubljanske Olimpije.

Veznjak koji je u Osijekovom dresu odradio točno 100 utakmica u Prvoj HNL i pritom postigao sedam pogodaka potpisao je ugovor s ljubljanskim klubom do 30. lipnja 2024. godine. Kako doznajemo, odštete nema, ali će Osijeku pripasti dio od eventualne odštete prilikom sljedeće prodaje Pilja.

Član Olimpije ove zime već je postao jedan bivši veznjak Osijeka. Robert Mudražija je, naime, u glavni grad Slovenije stigao iz Rijeke, što nije nimalo neobično, budući da je trener Zmajeva bivši strateg Osijeka Dino Skender.

image
IVAN PERIC/CROPIX Cropix

Četiri mladića na pripreme u Poreč

Nigdje Osijek i Bjelica niti jure niti žure. Igrački roster je definiran. Bijelo-plavi su u kalendarskoj godini koja je na izmaku u natjecateljskom smislu iskazali ozbiljan i uspješan iskorak. Imaju kvalitete i kapacitete za ambiciozne planove koje će pokušati ostvariti kroz proljetni dio natjecateljskog kalendara. Stigne li im u međuvremenu i neko igračko pojačanje koje nikad i nikom zgoreg nije, bit će i bolje.

Početkom priprema Bjelica će na raspolaganju imati i one koji su zbog ozljeda dugo bili izvan procesa rada poput reprezentativnog vratara Ivice Ivušića, napadača Ante Ercega i vezista Petra Brleka, koji je već krajem jesenske polusezone bilježio minutažu.

Ali, ima Osijek i u svojoj drugoj momčadi mladce koji se talentom nameću, pa će bar četvorica njih poći sa starijim kolegama na pripreme u Poreč.

Jer, Nenad Bjelica ionako izbalansiranu momčad zrelih igračkih godina želi osvježiti i dopunjavati, malo po malo, s onim najdarovitijima, onima koji predstavljaju klupsku budućnost. A njih, na svu sreću, Osijek ima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 22:59