TOM DUBRAVEC Cropix
KAROGLAN UOČI OSIJEKA:

‘Igrači Hajduka su u grču? Nisu zbog mene, opušten sam tip. Radije bih da se puca po meni...‘

‘Očekujem agresivan Osijek na domaćem terenu i imat ćemo plan da pokušamo smirit to i dati gol‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2023. 10:04

U Splitu su još uvijek kratki rukavi na snazi, a Osijek i Hajduk trebali su igrati u kolovozu. U tom segmentu ništa se nije promijenilo, ali bitne su promjene u formi. Treće kolo bilo je na rasporedu u trenutku kada je Hajduk bio u naponu snage, u velikoj formi, a Osijek se mučio kako formirati obranu, posložiti momčad između serije europskih i domaćih utakmica. Tri mjeseca kasnije obje momčadi imaju novog trenera, ali dojam je da je Osijeku bolje došla odgoda. Uostalom, Osječani su i zatražili odgađanje.

- Teško je reći tko je više profitirao, bitno nam je da budemo pravi - rekao je trener Karoglan.

Osijek je prošli vikend izgubio u Velikoj Gorici, igra pred vlastitim navijačima i doima se kako je veći pritisak na domaćinu koji traži iskupljenje nakon neugodnih 0:3. Hajduk je ipak slavio, teško, ali s tri boda ulazi u osječki dvoboj.

- Ne znam kako je u Osijeku, ali kod nas je uvijek pritisak. To znači da se boriš za nešto, da vrijediš. Igraš kući uvijek je to jedna vrsta pritiska. Zato, kolika je motivacija, toliko je velik i pritisak. Za nas je dobro da je pritisak, navikli smo se tako živjeti.

Prethodnu utakmicu, pred dva tjedna na Poljudu, utakmicu je dobio Osijek. Smijenjen je Leko, a Zekić je izašao kao veliki pobjednik. Ipak, u srijedu je druga priča.

- Drukčije će se Osijek postaviti, igra na domaćem travnjaku.

Kako god se osjeti postavi, Mierez je najveća opasnost. Kako zaustaviti napadača Osječana?

- Već godinama igra dobro. Presing je igrač, neumoran. Mora se priznati, drukčiji od ostalih napadača u našoj ligi. Izuzetan je u skoku, ali imat ćemo određeni plan kako ga držati. Postoje zone koje treba kontrolirati, ali imamo mi izuzetne igrače u zadnjoj liniji.

Bili ste dosta kritični nakon Rudeša, jeste li pozitivni ili i dalje stoje iste konstatacije?

- Prvo poluvrijeme igra je bila dobra. Dovoljno smo puta došli u zadnju trećinu. Međutim, uvijek sam kritičan i najteži prema sebi. Mislim da smo imali najveći postotak točnih dodavanja u zadnjih nekoliko mjeseci. Posjed sam po sebi ništa ne znači, nismo bili dovoljno dobri zadnjih 10 minuta. Čestitam igračima na tri boda, jer ovo je liga gdje se svi muče. Nije popularno kazati, ali je istina. Arhivirao sam utakmicu s tri boda i okrećemo se Osijeku.

Kakav Osijek očekujete?

- Agresivan, ali imam ćemo plan umiriti to i namjeru dati gol. Ne vjerujem da za pobjedu u gostima možeš ostati bez pogotka. Moraš dati zgoditak više i na taj način ćemo razmišljati. Osijek je ozbiljna momčad, ali i mi imamo što reći. Moram reći, što veća utakmica, naš igrači više rastu. Ipak je to dodatna kvaliteta na našu momčad. Stvarno vjerujem da imamo dobre šanse u Osijeku.

Kakav je odgovor na agresivnost domaćina?

- Zna se koliko su jaki na drugoj lopti, moramo se pobrinuti za taj dio igre.

Četvrta je utakmica u nizu, je li ključna za ocjenu vašeg ciklusa?

- Ja ću sebe ocjenjivati nakon priprema, ali uvijek je bolje da se puca po meni. Bitna mi je utakmica, ali ne gledam koja je u nizu i kakve će ocjena biti.

Za dobar rezultat u Osijeku traži se igra, ali izvedba pati od grča "proizvođača" na travnjaku. Dojam je kao da su igrači ustrašeni, da imaju strah od pogreške.

- Tražimo bržu igru, s više rizika u zadnjoj trećini. Atmosfera? Dobra je, premda se osjeti da su igrači u grču. Ali nisu u grču zbog trenera. Znaju oni koliko svaka utakmica nosi. Zato će biti ključan naš fokus na utakmicu.

Za kraj i konstatacija na koga se ne može računati u Osijeku.

- Melnjak i Ferro su out, ali imamo još dva upitna igrača čija imena nećemo spominjati u medijima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 16:50