Zoran Zekić

 IVAN PERIC Cropix
TEŠKO VRIJEME NA ISTOKU

Igračima Osijeka ne fali ni ptičjeg mlijeka, a igraju sirotinjski. Jednu stvar treba jasno reći

Javnost očekuje i rezultat, najmanje plasman u Europu, koja zapravo ništa ne donosi, ali dobro zvuči
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 12. veljača 2024. 15:30

Osijek je još jednom razočarao. U Puli su nastavili stazom nemoći, bezidejnosti, nonšalancije, neambicioznosti...

Tu su izvedbu i trener Zoran Zekić i kapetan Vedran Jugović saželi u jednoj riječi: "Sramota!" Prvenstveno je pristup bio sramotan, a onda je o taktici i ideji igre besmisleno govoriti. Zekić je ispremješao momčad, htio je s bržim i agilnijim igračima nametnuti pritisak, ali... Na utakmicu je došao samo Darko Nejašmić, a to je premalo. Nedostajao je Ramon Mierez, ali to nije opravdanje.

- U prvom poluvremenu smo deset puta izmaknuli nogu, kao da su naše noge vrjednije od igrača Istre, što nije istina - kazao je vidno razočarani Zekić nakon susreta.

Igračima Osijeka ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka. Oni su, treba jasno reći, bogati ljudi. Ono što prikazuju na terenu je sirotinjsko. Nisu im valjali Poms, Perković i Tomas. Sada se dovodi u pitanje i Zekića. Koji ima grešaka, ali ne bježi od njih. No, treba jasno reći da je roster Osijeka sastavljen od puno mediokriteta, osrednje kvalitete, vrijednosti, ali i karaktera. K tomu i preplaćenih. Proces promjena koje je Zekić pokrenuo je kompliciran. Javnost očekuje i rezultat, najmanje plasman u Europu, koja zapravo ništa ne donosi, ali dobro zvuči.

- Trebam biti jak i ponizan, prepoznati i svoje greške, dati podršku onim dečkima koji su iskreni, a one koji nisu iskreni treba što prije riješiti. Možda smo neke već i trebali - znakovito je dodao trener, dok je kapetan dodao da je "nedopustivo da itko želi pobjedu više od nas."

Teško vrijeme na istoku.

Linker
02. svibanj 2024 12:04