VLADO KOS Cropix
ZIMSKE PRIPREME

Ispred Osijeka je uzbudljiv tjedan: Stiže novi sportski direktor, a Zekić mora donijeti teške odluke

U petak Bijelo-plavi kreću put Istre, gdje će imati intenzivan tempo i odigrati četiri utakmice
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. siječanj 2024. 15:43

Iza nogometaša Bijelo-plavih prvi je tjedan priprema za nadolazeću proljetnu polusezonu, koji je prošao bez nekih prijelomnih događanja. Što se tiče promjena u osječkom rosteru, zasad su stvari relativno nezanimljive. U idućim danima tjednima očekuje se promet u oba smjera, ali početak 2024. prošao je gotovo bez promjena u svlačionici.

Što se dolazaka tiče, tek je do ljeta 2026. potpisan Roko Jurišić, koji će zaoštriti konkurenciju na lijevom boku na kojoj Bijelo-plavi jesenas nisu našli trajnije rješenje. Naime, čak petorica igrača promijenila su se na toj poziciji. Istovremeno, još od odlazaka Fiolića i Maneva s krajem jesenskog dijela sezone nitko nije napustio momčad, iako je nekima koji su pali u drugi ili čak treći plan trener osječkog kluba Zoran Zekić u razgovoru u četiri oka sugerirao kako na njih ne računa i da bi im bilo bolje minutažu potražiti u nekoj drugoj sredini.

image
VLADO KOS Cropix

Možda i najveća vijest je, nažalost, bila ona loša. Za nesretnog vratara Marka Barešića sezona je završila već na prvom treningu u novoj godini na kojem je poslije sudara s Bukvićem slomio ključnu kost. Nakon operacije slijede mu najmanje tri mjeseca stanke.

Ispred Bijelo-plavih je sada ipak puno uzbudljiviji tjedan jer ne samo zato što će konačno, nakon nešto više od tri mjeseca, promovirati novog klupskog sportskog direktora, već i zbog toga što će u tjednu koji je pred njima imati dvije provjere, a Zoranu Zekiću slijede teške odluke. Andre Duarte se treninzima priključio u petak, Renan Guedes u subotu, pa Zekić trenutačno u treningu ima 29 igrača, s tim što bi se Nejašmić, koji je početak 2024. dočekao pod temperaturom, ostatku momčadi trebao priključiti idućeg tjedna.

Cjelodnevni rad

U trenažnom procesu su i dvojica juniora, Amar Zahirović i Krešimir Vrbanac, koji još čekaju na svoj seniorski debi.
Zekić, izvjesno, na središnji dio priprema u istarski Novigrad neće povesti sve igrače s kojima je radio posljednjih nekoliko dana. Međutim, još je nepoznato koliko će igrača trener Osijeka “presjeći” s inicijalnog popisa i zadržati u trenažnom procesu s najboljom momčadi, a kamoli tko će biti među onima koji neće sjesti u autobus za Istru.

image


VLADO KOS Cropix

U uvodnim radnim danima u 2024. nogometaši Osijeka samo nisu noćili u Opus Areni. Tri obroka, pa i dnevni odmor između prijepodnevnog i poslijepodnevnog treninga, imali su Osječani u nogometnom kompleksu na obali Drave. A s tom praksom ući će i u novi tjedan.

Nakon predaha u nedjelju, i s početkom idućeg tjedna nastavit će se s cjelodnevnim radom u Opus Areni izuzev, naravno, u srijedu kad će u svom nogometnom kampu imati prvu provjeru. Sparing-partner točno u podne bit će “gradski rival”, aktualni lider drugoligaškog društva, Zrinski iz Jurjevca. Utakmica će, s obzirom na to da će se igrati na pomoćnom terenu, biti zatvorena za javnost.

U petak Bijelo-plavi kreću put Istre, gdje će imati intenzivan tempo i u tjedan dana odigrat će čak četiri utakmice. Prvu već dan po dolasku u Novigrad. U subotu će, naime, produžiti u četrdesetak kilometara udaljeni Koper, gdje će odigrati utakmicu protiv slovenskog prvoligaša Kopra, inače trenutno trećeplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva.

U treningu ukupno 29 osječkih igrača

Zoran Zekić je prvi tjedan rada na raspolaganju imao 29 igrača. U trenažnom procesu su Marko Malenica, Franko Kolić, Tin Sajko, Slavko Bralić, Styopa Mkrtčjan, Šime Gržan, Oleksandr Drambajev, Luka Zebec, Renan Guedes, Andre Duarte, novopridošli Roko Jurišić, potom Petar Brlek, Vedran Jugović, Marin Prekodravac, Denys Garmaš, Šimun Mikolčić, Petar Pušić, Kristijan Lovrić, Amer Hiroš, Mijo Caktaš, Anton Matković, Filip Živković, Domagoj Bukvić, Nail Omerović, Ramon Mierez, Luka Branšteter, Amar Zahirović, Ivan Baković i Krešimir Vrbanac. (gđ)

Bez Nejašmića i Fućaka

Nisu svi osječki nogometaši bili na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću u prvom tjednu priprema. Primjerice, Darko Nejašmić je zbog temperature propustio početne treninge, dok je Kristian Fućak u procesu rehabilitacije nakon što je jesenas operirao križne ligamente. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 18:40