RONALD GORSIC Cropix
Dražen Antolić
PIŠE DRAŽEN ANTOLIĆ

Ivan Leko može biti sretan: Ideja Hajduka sve je jasnija, momčad ne ovisi više toliko o Marku Livaji

Ako bismo nabrajali tko je sve imao lijepe dionice nanizali bismo gotovo cijelu ekipu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. svibanj 2023. 07:09

Hajduk je bio kvalitetniji i bolji, a u drugom poluvremenu je i nadigrao Osijek u utakmici s dva lica. Mnogi su se nakon viđenog u prvom dijelu pitali kad će kraj sezone. Igrači su djelovali letargično kao da jedva čekaju pojuriti na godišnji odmor, morsko plavetnilo, plaže, palme i treneri ostavljeni tamo negdje daleko, kao da su im posve skrenuli koncentraciju s lopte. Nitko ne bi pomislio da se tu jedna ekipa, osječka, treba boriti za Europu. Najnabrušeniji u njihovim redovima bio je trener, nekoliko eksplozija Stjepana Tomasa s klupe bilo je najenergičnije što smo vidjeli od gostiju sve dok domaćin nije stekao uvjerljivu prednost.

Vjerojatno su mnogi televizijski gledatelji u stanci odlučili promijeniti kanal, tko je to napravio bila mu je to jedna od najvećih pogrešaka ovoga tjedna. U nastavku susreta obrat kao da smo na drugoj lokaciji. Umjesto inćuna ponuđena nam je svatovska večera. Hajduk se razletio terenom, dominirao, igrao i zabijao. Iako je već iz prvog dijela vodio pogotkom Awaziema nakon kornera, tek je u nastavku pošteno zagrijao dlanove navijača. Melnjak je obavio izvrstan posao kod gola za 2:0, Mlakar odlično pogodio za 3:0. Natjerali su Osijek brzim akcijama i lucidnim pasovima da dvadesetak minuta stenje pod pritiskom. No, i Bijelo-plavi su tada režirali svoje najbolje ofenzivne izlete, pa tko će gledati snimku može slobodno krenuti od 46. minute.

Hajduk je povezao dvije prvenstvene pobjede, potvrdio stabilnije lice obrane s pet utakmica zaredom bez primljenog pogotka zakoračio novu stepenicu u rastu svojih prezentacija. Ivan Leko danas mora biti sretan čovjek jer njegova momčad u posljednjim susretima ima sve više raspoloženih igrača i sve jasniju ideju igre kad ubaci i natjecateljsku brzinu, ne ovisi o Marku Livaji koliko je to bilo donedavno. Ako bismo nabrajali tko je sve imao lijepe dionice nanizali bismo gotovo cijelu ekipu.

Osijek je najbliže pogotku bio u sudačkoj nadoknadi, Špoljarić je pogodio gredu, premda je šutirao mnogo (16 puta), bilo je to neprecizno ili blokirano. Mijo Caktaš sasut je zvižducima, zapucao je prigodu i ljutio se zbog toga. Nekadašnji ljubimac navijača Hajduka odavno je već ne crnoj listi Poljuda.

Ramon Mierez po medijima se vrti kao ime zanimljivo Dinamu, a Igor Bišćan javno mu je udijelio komplimente. No, u posljednje dvije sezone nije zadovoljio niti Osijekove potrebe, pa bi li mogao zahtjeve Modrih i Lige prvaka? Mierez je na Poljudu prvo zbrajao zaleđa, a onda šuteve kraj gola (4). U 59 nastupa u HNL-u od ljeta 2021. postigao je 13 pogodaka. Gdje je ona forma iz 2020./21. kad je bio autor 22 gola u 31 susretu?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:43