Sergej Jakirović i Zoran Zekić

 GORAN MEHKEK Cropix
Ipak nije otpisan?

Jakirović u slavlju poslao poruku jednom od najskupljih HNL igrača: ‘Mora malo čekati na svoju priliku‘

‘Pamtit će to Matković cijeli život. Je li špica ili krilo? Više ga vidim na krilnoj poziciji‘, kaže Zekić
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. studeni 2023. 20:39

Dan uoči utakmice, Sergej Jakirović poželio je da njegova momčad ispere gorak okus prethodnih dvoboja. Uz novu dramatičnu završnicu, Dinamo je njegovu želju i ostvario, vrativši se na pobjednički kolosijek i uhvativši korak za vodećim dvojcem na ljestvici. Jasno, bili su to dovoljni razlozi za zadovoljstvo trenera "modrih".

- Bio je pravi derbi, pogotovo za neutralne gledatelje. Vidjeli smo sve ono što nosi derbi, iznimno važna utakmica za obje momčadi, a igrači su davali maksimum na obje strane. Osijek je imao svojih prilika, Zagorac je dobro obranio te šanse. U poluvremenu smo se dogovorili da moramo puno odgovornije odigrati fazu obrane. Zekić je promijenio sustav, a nakon deset minuta nastavka uvidjeli smo da moramo reagirati, tada smo dobili ravnotežu i balans u igri. Iako smo imali priliku preko Ljubičića za 2-0, primili smo gol iz kontre. Međutim, moram pohvaliti igrače, nisu se predavali do kraja. Imali smo šanse i na kraju smo zabili za vodstvo, uspjeli smo izvući tri iznimno važna boda za nas. Prvenstvo je dugo, važno je pobijediti i drago mi je da dečki dobro reagiraju pod pritiskom. Borili su se uz pomoć publike na hladnom vremenu, oni su nas također tjerali do pobjede - rekao je Jakirović.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U junaka večeri prometnuo se Gabriel Vidović, a velika vijest za Dinamo je i povratak Brune Petkovića.

- Gabriel je mlad igrač, koji oscilira kao i svaki, jako mi je drago što je zabio vrlo važan pogodak i to će mu dobro doći za samopouzdanje. Svi igrači koji su ušli s klupe su dali impuls, svi oni dobro treniraju i zaslužili su to. Petković je pokazao danas koliko nam je nedostajao. Ima sposobnost zadržati loptu s igračima na leđima, sve je to onda opasno za suparnika. On vidi neke stvari koje mi „obični“ ne vidimo, zato nam je iznimno važan.

Danijel Zagorac sjajno je reagirao u nekoliko navrata, ali je također nepotrebno izašao prilikom izjednačujućeg pogotka Osijeka. Međutim, ima čvrst status, kaže trener.

- To je sudbina vratara, nije možda trebao izaći kod gola, ali nije ništa uzdrmano, ostaje „jedinica“. Zadovoljan sam i s Nevistićem, bit će i za njega prilike.

Iako Josip Drmić danas nije bio u kadru, i dalje je u konkurenciji.

- Nije otpisan, odlučili smo se za druge jer jako dobro treniraju. Mora malo čekati na svoju priliku.

S druge strane, Osijek je u Maksimir stigao s tri utakmice bez trijumfa, a njihove su se glavobolje pojačale nakon ogleda s Dinamom. Momčad Zorana Zekića pretrpjela je treći poraz u posljednje četiri utakmice, a iako ih je pogodak Antona Matkovića vratio u život u drugom dijelu, "bijelo-plavi" pali su u završnici susreta, dodatno se udaljivši od vodećih klubova na ljestvici. Zekić je, jasno, žalio za propuštenim prilikama.

- Utakmica obostrana bila dobra, otvorena, živa. Nažalost, previše smo toga promašili u Maksimiru da bismo se mogli nadati nečemu. Imali smo četiri ili pet fantastičnih prilika, nije bilo koncentracije. Na kraju smo poklekli, pričat ću o tom primljenom golu s ekipom. Nemam što zamjeriti momčadi, napravili smo promjene i bio sam uvjeren da ako zabijemo u pravo vrijeme, da možemo doći i do potpunog preokreta. Imali smo prilike, ali nismo uspjeli. Život ide dalje, nema mjesta kukanju. Imamo za već za pet dana novi derbi i idemo se pripremiti za to - rekao je Zekić.

Svjetla točka u porazu bio je Matković, koji je sa 17 godina postigao prvijenac u dresu Osijeka.

- Pamtit će to cijeli život. Želimo da ostane prizeman, još je puno ispred njega, ali ima se čemu nadati ako će raditi kao i dosad. Je li špica ili krilo? Više ga vidim na krilnoj poziciji, ali u budućnosti bi mogao biti pravi napadač, njegov život se tek sad sastoji od puno zamki.

U konačnici, Zekić žali za trećom pobjedom na Maksimiru, pogotovo jer je osjetio da je danas bila dobra prilika za to.

- Pobijedio sam ovdje s Osijekom dvaput, ali tada nismo imali ovoliko prilika kao danas. Vidjelo se na Dinamu da je pod pritiskom, bilo je nervoze i kod njih, baš zato mi je žao da to nismo iskoristili - zaključio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:43