RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MAKSIMIRSKO PITANJE

Je li 5.200 prodanih karata dovoljno za grad veličine Zagreba? Pa Dinamo u nedjelju može proslaviti titulu!

Tko zna, možda nas posjet maksimirskom stadionu u nedjelju i protiv Hajduka u zadnjem kolu demantira
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2022. 07:26

Dinamo prodaje pakete ulaznica za dva velika maksimirska derbija, 8. svibnja protiv Osijeka, te Hajduka u posljednjem kolu. Nakon dva dana prodaje rezultat je jučer poslijepodne bio - 5.200 prodanih ulaznica. Na prvi pogled, solidna prodaja, ima još vremena do nedjelje i okršaja s momčadi Nenada Bjelice. Međutim, ako pogledamo s druge strane, je li to zaista prodaja ulaznica koja može biti razlog oduševljenja u plavom domu?

Ako Hajduk posrne na Rujevici, Dinamo u nedjelju može proslaviti naslov prvaka. Ako se to ne dogodi, u nekom raspletu može odlučivati i utakmica u zadnjem kolu sa Splićanima. Ako se naslov osvoji, recimo, u Šibeniku, opet je veselica s Hajdukom proslava titule protiv velikog suparnika... Gdje se god okrenete, mogući razlozi za slavlje navijača Modrih u nikad neizvjesnijem prvenstvu. Kad tako vidimo stvari, onda 5.200 prodanih ulaznica za sada i ne djeluje kao neka velika brojka u gradu koji po posljednjem popisu stanovništva ima 770.000 stanovnika.

Naravno, ne može se Zagreb uspoređivati sa Splitom, da se radi o Hajduku sigurni smo da bi paketi ulaznica bili rasprodani već prvi dan. Ali ipak... Bili smo prošlog vikenda u Rudešu, na derbiju 2. lige, u kojem su domaćini igrali s Varaždinom. U tom zagrebačkom kvartu na stadionu se skupilo 2.500 ljudi, vladala je prava ludnica. Pa ako Rudeš, drugoligaš, može proizvesti takav show i takvo zanimanje, onda nam se još više čini da je za Osijek i Hajduk prodano zasad premalo ulaznica koje se još, to treba naglasiti, prodaju po zaista popularnim cijenama.

No, tko zna, možda nas posjet maksimirskom stadionu u nedjelju i protiv Hajduka u zadnjem kolu demantira, možda stadion bude pun, možda navijači Dinama nisu od onih euforičnih koji ulaznice kupuju odmah, nego se na blagajnama pojavljuju postupno, bez žurbe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 21:23